Hva er historisk verdi?

 Den historiske verdien av en vare eller en del av eiendommen, også kjent som den historisk kost er den opprinnelige kjøpesummen av en eiendel. Over tid kan endre verdien av en vare basert på markedsforhold, noe som resulterer i en konflikt mellom anskaffelseskost av en eiendel og virkelig verdi, eller marked. Prinsippet om historisk verdi i spillet kommer vanligvis i regnskap og finans verden, hvor nøyaktig rapportering og finansiell informasjon er avgjørende for nøyaktigheten av regnskapet, men det kan også brukes i andre yrker.

 Når en vare er kjøpt av en bedrift eller person, er prisen inkludert. For bedrifter, vil dette bli registrert i balansen. Dette åpner for skattemessige avskrivninger og gir et inntrykk av en assetâ € ™ s relativ verdi. For mange kan kostnadene ikke være relevant.

 Markedsforholdene kan være et element for å gjøre mer eller mindre verdifull i tid. For eksempel vil et jordstykke være attraktivt på grunn av sin plassering og utviklingspotensial enn den var når den kjøpes. I dette tilfellet er historisk kost ville bli lavere enn dagens børskurs. Historisk kost må tas i betraktning når et salg er gjort, men kunnskapen om assetâ € ™ s markedet er nødvendig for å foreta en informert salg eller kjøp. En aktiv kan også miste verdi som følge av endringer i markedsforholdene.

 En grunn til at noen individer, særlig regnskapsførere, er det foretrukket å anvende historisk verdi, påliteligheten av den aktuelle pris. Når du kjøper, er den historiske utgiften veldig konkret og presis. Markedsprisen er mindre pålitelige. Basert på råd og individuelle oppfatninger av en assetâ € ™ s verktøyet eller fremtid verdt, markeds prisen kan variere avhengig av personens tilbud om å kjøpe. Dette gjør det vanskelig å bruke annet enn historisk kost regnskap og økonomiske formål nummer.

 Den historiske verdien av en vare kan også bety noe annet utenfor verden av økonomi og regnskap. For eksempel, i en verden av samleobjekter og historisk dokumentasjon, den historiske verdien av varen kan langt overstiger den opprinnelige prisen eller den anslåtte verdien av en vare. Den historiske verdien av en vare forbundet med historie og andre samle memorabilia er også referert til som en ITEMA € ™ s arkivverdige. Samlere og historikere bruke historisk verdi å feste en pris på en ITEMA € ™ s betydning for en bestemt kultur eller historisk hendelse.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha