Hva er Hvitløk gressløk?

 Hvitløk gressløk - også kjent som kinesisk gressløk, ku chai, gow choy, kinesiske orientalske hvitløk gressløk, kinesisk purre og Nira - en urt innfødt til Asia og en vanlig ingrediens i asiatisk mat. I motsetning til de rørformede blader av gressløk, har de tykke, flate, ark som blader, den delen av anlegget som oftest brukes i kjøkkenet. Alle deler av anlegget, herunder mel kan brukes i oppskrifter som et krydder eller garnityr.

 Som navnet tilsier, hvitløk, gressløk har en lik gressløk smak, men med en skarpere smak som ligner på hvitløk. De er ikke så sterk som hvitløk, imidlertid, og er spesielt nyttig for salater og ukokte retter der noen hvitløk smaken er nødvendig, men rå hvitløk ville være for sterk. Faktisk under matlaging, er det viktig hvitløk gressløk tillater fri fordi mister smaken når kokt for lenge.

 Wok-retter inkluderer ofte hvitløk gressløk for smak og garnityr. Det er en viktig ingrediens for japansk miso suppe. I Vest matlaging, de er en velsmakende erstatning for gressløk og kan brukes i supper, salater, sauser og forretter. Roten kan brukes som en erstatning for hvitløk med en mykere, mer delikat smak.

 En klar tilførsel av hvitløk gressløk kan finnes ved å dyrke dem i en urtehage, der de vokser i tette klumper. Frø er små og bør være frisk for god vekst. Hvitløk gressløk kan overleve tørkeperioder, men de gjør det best med jevnlig vanning. De foretrekker direkte sollys, men vil vokse godt i lys skygge. Hvite klynger av blomster, kan brukes for høye og garnityr måltider blomstring i løpet av sommeren.

 Planter bør beskjæres regelmessig for å hindre dem fra å selv-seeding og tar over hagen. Når høsting, bør anlegget skal kuttes for å sjekke bakken såing. Selv om urter brukt, vanlige avlinger likevel sjekke anbefalt vekst. Noen dyrkere gjelder også planter med halm etter innhøstingen, en prosess som kalles blansjere, for å kontrollere veksten ytterligere. Dette vil ikke bare redusere veksten av planten, men det sikrer at hver nye blader skal vises hvitt.

 Aktuell og muntlig behandling av mennesker med hvitløk gressløk er vant til tretthet, anemi, kutt og insektbitt behandle, og de er også brukt som en gift motgift. Frøene blir også brukt for lever- og nyresykdommer og behandle tarmproblemer. Hvitløk gressløk er rike på vitaminer og mineraler, deriblant vitamin C, kalsium og jern.

  •  Smakfulle hvitløk gressløk kan legges til den kinesiske stir-frites.
  •  Japansk miso suppe krever hvitløk gressløk.
  •  Noen duftende asiatiske supper inkludere hvitløk gressløk sammen med andre grønnsaker.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha