Hva er imarti?

 Imarti, som også er kjent som emarti eller jaangiri er en Rajasthani dessert av persisk avstamning. Det var en gang regnet en kongelig søtsaker og serveres i domstolene i rajputs og mughals i India. Den rødoransje farge, formet litt som en sirkulær pretzel og en seig, sukkerholdig tekstur. Imarti er relatert til en annen berømt søtsaker som jalebi, som har persiske røtter og er veldig populært i det indiske subkontinentet; mange søte butikker i India, særlig i nordlige deler, selge imartis og jalebis. Disse desserter er laget på festlige anledninger og er også spist når du varmer opp mat i vinter, vanligvis med kulturmelk.

 Imarti ingredienser uråd dal, ris, sukker, vann, safran farge, rose essens, kardemomme og ghee. Den uråd dal og ris er gjennomvåt overnatting i vann. Neste dag, er vannet dreneres og gjennomvåt ris og dal blandingen er bakken.

 Litt vann ble tilsatt til blandingen som det er bakken, slik at en tykk røren er dannet. Noen få dråper konditorfarge safran også tilsettes til røren og blandet godt til en rød-oransje farge; Saffron er et naturlig fargestoff og veldig sunt. Når røren er blitt fluffy, blir det opprettholdt i 3-5 timer. Sukker er blandet i vann og oppvarmes for å danne en sirup, og kardemomme, sitronsaft og rose essens tilsettes til sirupen. Ghee varmes i en stekepanne.

 Den uråd dal og ris røren helles i en flaske imarti; disse flaskene kan vanligvis kjøpes på en indisk mat butikken enheter, men hvis ikke er tilgjengelig, kan en plastpose med et hull brukes med det. Røren presses fra imarti flaske eller bag i den varme ghee i en stekepanne å gjøre imarti mønster; Mønsteret består av en sirkel rundt virvler rundt det.

 Varmen er satt lavt, og klærne får lov til å størkne i den varme ghee. Den imartis må være stekt på begge sider, og må fjernes når de kommer tilbake skarp. Bakt imartis er ved nedsenket i den klargjorte sirup og er fuktet i det i flere minutter. Etter imartis har absorbert sirup, blir de fjernet og satt til side. De er nå klar til å bli servert, og kan serveres varm eller kald.

  •  Uråd dal er en av ingrediensene som brukes til å lage imarti.
  •  En pan, som kan brukes til å lage imarti.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha