Hva er Impatiens?

 Impatiens, ofte referert til som enkelt Impatiens, er en urteaktig plante av familien Balsaminaceae. Stammer fra Afrika, er dette blomstrende plante en av de mest populære variantene plantet i bedene på begge sider av Atlanteren; Men også vokst i containere og som en potteplante. Andre vanlige navn inkludere på Impatiens Balsam, Bizzy, eller Opptatt Lizzy, og Buzzy Lizzy. Det er hundrevis av Impatiens "arts ulike fargede blomster der, men dette er den mest vokst. Selv om det vanligvis en hardfør variasjon, kan dette anlegget møte økende problemer med motiver, som insekter, blad problemer og dårlig omsorg.

 Det finnes flere sorter av Impatiens som trives i en rekke farger å starte tidlig i sommer til den første frosten av sesongen. De små blomstene som gjennomsnitt 1 til 2 inches bred, tilgjengelig i rosa, rød, lilla, hvitt, blant andre. Varianter som Impatiens sikksakk og Impatiens fanfare vil produsere to fargede blomster. Lyset mørk grønn plante blad er ca 3 inches i lengde og vokse på stilker som saftig enn 12 inches høy, avhengig av sorten. Hybrid Impatiens blitt bevist at rike blader som hawkeri og fanfare varianter vise; rød stilk bladene er også tilgjengelig som observert på petersiana rase.

 Impatiens er generelt et lite vedlikehold anlegget. Omsorg for Impatiens innebærer generelt fôring og vanning i vekstsesongen, deadheading døde og døende blomster, og beskjære etter behov i løpet av våren. Ofte dyrket som en staude for innendørs, Impatiens foretrekker fuktig, men godt drenert jord. Den ideelle utendørs plassering for de fleste arter er et område med skygge eller delvis skygge fra den varme sommersolen. Dette er en varm kjærlig planter og ikke gjør godt når temperaturen faller under 55 ° Fahrenheit, men det vil også bli dårligere i direkte sollys.

 Mens de fleste raser er hardføre dyrkere, er det noen spesielle problemer som kan oppstå når det vokser impatiens. I varmt og tørt vær røde edderkopp midd kan påvirke bladene, og både bladlus og mellus er kjente pest problemer for Impatiens. Avis problemer kan oppstå fra skadedyr, eksponering for kulde, og uregelmessig vanning. Dårlig blomstring av Impatiens er vanligvis forårsaket av utilstrekkelig sollys eller repotting; sortar som Busy Lizzy bedre når venstre-potten bundet. Råtnende kan være av over-vann, som alltid er redusert i vintermånedene.

 Nye planter kan dyrkes fra stammen borekaks eller stiklinger Impatiens '. Når plante frø direkte utendørs, sår tidlig på våren etter all fare for frost er forbi. Frø startet innendørs bør plantes om seks til åtte uker før den siste frost. Impatiens kan dyrkes repotted i containere og brakt inn for vinteren. I vintermånedene, bør impatiens gis indirekte sollys og begrenset vann, og deretter plantet ut neste vår.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha