Hva er inklusjonslegememyositt?

 Inklusjonslegememyositt er en degenerativ sykdom som forårsaker betennelse og svekkelse av muskelvev. Tilstanden kan være arvelig eller sporadisk, noe som betyr at det kan nedover pass genetisk og nåtid tidlig i livet, eller vises uventet i personer over en alder av 50. Muskelfibrene har en tendens til å forverres i måneder eller år og ofte føre til problemer med å stå, gå, gripe objekter, og svelger. Det finnes ingen kur eller pålitelig medisinsk behandling for inklusjonslegememyositt, men vanlige fysiske terapitimer kan bidra til å lindre symptomene og bremse utviklingen av muskelproblemer.

 Årsakene til inklusjonslegememyositt er ikke godt forstått, men medisinske forskere mener lidelsen er et resultat av en unormal immunsystemet kan være en retrovirus. Forskning viser at betennelse og svakhet er først og fremst forårsaket av uregelmessige T-celler, spesialiserte hvite blodceller som er viktig i bekjempelse av virus. I noen med inklusjonslegememyositt, er T-celler klonet i hopetall og ulykkesangreps sunn muskelfibre.

 En person med inklusjonslegememyositt vanligvis med muskelsykdom i mange deler av kroppen, spesielt hender, armer, ben og hals. Svekkede muskler kan gjøre det vanskelig å gripe gjenstander med fingrene og kontrollere beina under gange. Når sykdommen påvirker hals og ansikt, folk har problemer med å svelge mat og snakke tydelig. Hvis tilstanden forverres, mange mennesker er ikke i stand til å bevege seg uten hjelp av en rullator eller rullestol. Muskelsvakhet er ofte ledsaget av en konstant murrende smerte, og en og annen skarp smerte.

 Leger vanligvis diagnostisere en tilstand ved å utføre fysiske undersøkelser, hvor magnetic resonance imaging skanninger av muskler og prøvetaking av muskelvev for laboratorieanalyse. En lege vil se etter tegn på betennelse og degenerasjon på MR og muskelbiopsi resultater. Kliniske laboratorie spesialister telle antall T-celler i vevsprøver for å utelukke andre årsaker til muskelproblemer.

 Det er ingen kjent kur for inklusjonslegememyositt, og legene ikke generelt behandle tilstanden med medisiner eller hormonbehandling. De fleste pasienter som har blitt diagnostisert med sykdommen er planlagt for fysiske rehabilitering terapitimer med profesjonelle trenere. Fysioterapeuter kan hjelpe folk å styrke sine ben og arm muskler gjennom hensiktsmessige øvelser og vektløfting rutiner. I tillegg, trenere undervise pasienter hvordan deres risiko for fall og andre ulykker forårsaket av dem med turgåere eller foreslå dem for å tillate seg å redusere i omsorgsboliger.

  •  MR kan hjelpe leger diagnostisere inklusjonslegememyositt.
  •  Inklusjonslegememyositt forårsaker betennelse og svekkelse av muskelvev.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha