Hva er ISDN?

 ISDN er en type digital telefon / data og høyhastighets Internett-tjenesten som gikk forut, og har for det meste har blitt erstattet av den.

 Vanlige telefonlinjer analoge signaler som skal forsterkes og omdannes til digitale signaler av telefonselskapet. Denne prosessen ikke bare fører til en liten forsinkelse, samt forvrengning i signalet. Modemer og telefoner er eksempler på enheter som bruker analoge signaler. ISDN benytter digitale signaler langs de eksisterende kobber linjene for å øke datagjennomstrømning, redusere støy, og kvaliteten på signalet.

 På midten av 1990-tallet, ADSL var svært dyrt og ikke allment tilgjengelig. Bedrifter og enkeltpersoner ønsket en raskere måte å koble til Internett, men teknologien bak modemer hadde nådd sin grense. ISDN var et levedyktig alternativ å tilby hastigheter opp til 128 kilobit per sekund, sammenlignet med standard tilkobling av 30-53 kbps oppringt modem.

 Den vanligste typen av ISDN-tjenesten for Internett-tilkobling er den Basic Rate Interface, eller BRI ISDN. Denne teknologien har to B-kanaler på de eksisterende kobberlinjer 64 kbps hver, samt et enkelt 16 kbps D-kanal for telefonen. Dette skiller datakanaler av talekanalen, slik telefon eller fax bruk mens online.

 Mens ISDN er billig og omtrent dobbelt så raskt som oppringt tjeneste, har det vært stor grad erstattet av rimelig DSL-tjeneste. En billig ADSL tjenesten tilbyr hastigheter opp til 384 kbps, mens de dyrere versjonene er bedre fart hele tiden. Fra høsten 2005, vanlige ADSL-hastighetene varierer mellom 1,5 og 3,0 Mbps, og 1536-3072 kbps.

 Selv om ISDN er det beste valget for pakkesvitsjede nettverk som Internett kan ikke være, er det fortsatt mye brukt for profesjonell lyd og kringkasting hvor digital klarhet, integrerte teletjenester krever det spesielt. Små bedrifter ofte bruker to telefonlinjer, for eksempel telefon og faks, og krever kun begrenset Internett-tilkobling, si, en time eller mindre per dag, kan ISDN preferanse. ISDN kanskje et bedre valg for raske forbindelser til intranett for videokonferanser, eller andre eksterne nettverk over Internett.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha