Hva er Kjemokiner?

 Kjemokiner er en klasse av proteiner som er integrert i en prosess som kalles celle transport, hvor trekkende celler gitt "instruksjoner" kjemiske på hvor i kroppen må den skiftes. Forskjellige kjemokiner spesifikk rolle i regulering av bevegelsen av forskjellige typer celler, inkludert celler involvert i vev utvikling eller vedlikehold, og celler i immunsystemet. Dette er en vesentlig del av kroppen reparere systemet og immunsystemet, som gjør det mulig celler til å migrere til de aktuelle områder av kroppen hvor det er nødvendig.

 Kjemokinet familie av proteiner ble først oppdaget i slutten av 1980, da et protein tidligere kjent som interleukin-8 ble reklassifisert til kjemokine ligand 8 eller CXCL8. Denne omklassifisering har oppstått som et resultat av den oppdagelse at proteinet var i stand til å aktivere neutrofiler referert til som en type immunceller. Kjemokiner er noen ganger proinflammatoriske aktiverings-induserbar cytokiner. Tidligere disse proteinene har flere andre navn, for eksempel hadde interkines, og familien SIG, SCY og SIS cytokiner.

 Senere forskning funnet at kjemokiner handling av en mekanisme kjemotaksis, slik at proteinene fungerer som molekylære signaler for forskjellige typer celler migrerer til områder der de trengs. Begrepet kjemotaksi beskriver hvordan celler følge kjemisk gradient oppstår når cellene slipper kjemokiner i vev. For eksempel celler på stedet av skade eller infeksjon utgivelsen disse proteinene i omkringliggende vev. På selve området, chemokine konsentrasjon meget høy, men konsentrasjonen avtar i forhold til avstanden til stedet. Immunceller er dermed i stand til å lokalisere stedet for skader og infeksjoner etter kjemisk gradient fra lav til høy chemokine konsentrasjon.

 Kjemokin proteiner generelt liten og ofte en høy grad av sekvenshomologi homo. Dette refererer til det faktum at, på nivå med aminosyresekvensen i proteinet er svært like. De viktigste forskjellene i aminosyresekvensen mellom ulike chemokin refererer til celletyper som er kjemotaktisk for. For eksempel har noen kalt en aminosyresekvens ELR motiv sekvens. De som har sekvensen som er hovedsakelig involvert i kjemotakse av nøytrofiler, mens de som ikke har sekvensen kontrollere bevegelsen av forskjellige andre immuncelletyper, med unntak av nøytrofiler.

 Den primære rolle chemokin proteiner i immun kjemotaksis tyder på at de kan være viktige terapeutiske intervensjons mål for visse sykdommer. En slik kandidat kjent som CCL5 eller RANTES. Dette proteinet er involvert i regulering av inflammatorisk immunrespons, og kan derfor en passende behandling for visse autoimmune sykdommer og kreft, så vel som forstyrrelser i sentralnervesystemet, og til og med hjertesykdom. Den sentrale rollen av CCL5 i betennelse betyr også at protein kan tjene som en diagnostisk markør, og som en indikator for prognose av disse sykdommene.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha