Hva er Kon-Tiki?

 Kon-Tiki var et eksperiment av Thor Heyerdahl, en 32 år gammel norsk oppdagelsesreisende og forfatter. På midten av 1940-tallet, bygget han en flåte, navnet på Kon-Tiki, bruk av materialer og teknologi som var tilgjengelig i pre-colombiansk tid. Sammen med et lite mannskap, seilte han flåten i 1947 fra Sør-Amerika til de polynesiske øyene.

 Heyerdahlâ € ™ s mål var å bevise at under pre-colombiansk tid, kunne mannen har reist fra øst til vest, og at folk fra Sør-Amerika kunne ha avgjort i de polynesiske øyene. Kon-Tiki flåten selv ble bygget fra balsa fra Ecuador, samt hamp, furu og andre innfødte materialer, inkludert mangrove tre, bambus og furu. Flåten ikke inneholde noe metall.

 Ekspedisjonen startet i Callao, Peru 28. april 1947. Heyerdahl seilte med et mannskap på fem menn. Reisen varte i 101 dager, og til slutt landet nær Raroia Island, den 7. august 1947. Gruppen har gjort en kort kontakt med innbyggerne i Angatau Island 4. august, men var ikke i stand til å lande trygt. Den totale distansen på turen var 4300 nautiske miles. Den gjennomsnittlige hastigheten var 1,5 knop.

 En gang på øya nær Raroia, Kon-Tiki-teamet tilbrakte noen dager alene, til beboere i en nærliggende øy kom med kano. De innfødte tok mannskapet til sin landsby og feiret med tradisjonelle danser og fester. Flåten ble deretter tauet til Tahiti av en fransk skonnert.

 Kon-Tiki mannskapet registrert Bengt Danielsson, en svensk sosiolog og ikke den eneste besetningsmedlem fra Norge. De norske besetningsmedlemmer inkludert Knut Haaglanden, en radio ekspert, Erik Hesselberg, navigatør og artist, Torstien Raaby, en radio ekspert, og Herman Watzinger, en ingeniør. Ekspedisjonen ble finansiert av private lån, selv om det amerikanske militæret donert en del utstyr.

 For mat, mannskapet pakket kokosnøtter, søtpoteter sammen med noen feltrasjoner, levert av den amerikanske hæren. Deres vann ble lagret i bambus rør. Underveis fikk de fisk, spesielt Gulfinntuna, haier, delfiner og flying fisk.

 Heyerdahl skrev en bestselger om hans ekspedisjon, som ble omgjort til en Academy Award-vinnende dokumentaren. Siden 1950 er det opprinnelige lett å se i Oslo, Norge Kon-Tiki Museet.

  •  Kon-Tiki mannskapet haier og andre marine livet til den maten de gjennomført for å etterfylle om bord i flåten.
  •  På sin reise, Kon-Tiki mannskapet ofte fisket for mat, noen ganger fange og spise delfiner.
  •  Kon-Tiki var et eksperiment av et team av norske oppdagere.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha