Hva er konsekvensene av polygami?

 Gifte er mer enn en partner av gangen. Bigami er en form for polygami og innebærer en person bli lovlig gift med flere partnere. Selv om polygami er ikke ulovlig overalt, mange jurisdiksjoner forbyr polygami og bigami og andre forbyr bigami alene. Straff for slike lovbrudd straffer og / eller fengsel. Alvorlighetsgraden av straffen er avhengig av jurisdiksjon.

 Ofte når polygami skjer, er en mann som flere kvinner, dvs. har polygyni. I noen tilfeller kan en kvinne ha flere menn; Dette kalles polyandry. Vanligvis alle involverte liv i et polygame forhold i samme husstand. Derfor ektefellene er alle klar over at de er i et polygame forhold.

 Bigami imidlertid noe annerledes. En bigamist er en person som er lovlig gift get med flere partnere uten deres viten. Med andre ord, den personen som er gift med en bigamist er uvitende om at deres ektefelle har flere ekteskap. En bigamist liker ofte å holde et hjem for hver ektefelle i en annen by på ekteskapet hemmelig.

 I USA, for eksempel, alvorlighetsgraden av straffen for flerkoneri og / eller bigami varierer sterkt. Noen jurisdiksjoner klassifisere disse forbrytelsene som forbrytelser, mens andre klassifisere dem som forbrytelser. Bøter vanligvis varierer fra $ 500 amerikanske dollar $ 10.000 USD. Fengsel generelt kan variere fra seks måneder til ni år. Hver jurisdiksjon kan bestemme hva sanksjoner den finner hensiktsmessig, likevel.

 I noen jurisdiksjoner, i god tro om at en person innhentet en juridisk skilsmisse eller annullering er et gyldig forsvar mot en kostnad på bigami eller polygami. En annullering betyr at en domstol erklært ekteskapet ugyldig fra begynnelsen. En persona € ™ s uvitenhet av loven eller en feiltolkning av loven er ikke et forsvar. Amerikansk dommer avviser, som et forsvar, en religiøs tro på at en bestemt tro godkjenner flere ektefeller. Med andre ord kan religionsfrihet beskytter ikke mot Polygami tiltaler.

 Noen jurisdiksjoner som polygami lovbruddet ikke å håndheve loven eller skaper minimal innsats på håndhevelse. For eksempel i USA, Utah ofte ikke håndheve sine Polygami lover. Kritikere hevdet at det var på grunn av den store Mormon befolkningen stateâ € ™ s som en gang trodde at Gud godkjent av polygami eller flere ekteskap. Etter hvert avkall Mormonkirken praksisen. Likevel er noen mormonere i det vestlige USA fortsatt engasjert i polygame forhold.

 Polygamister i USA klager over at regjeringen bryter deres religionsfrihet og deres rett til privatliv i henhold til den amerikanske grunnloven. De påpeker at regjeringen ikke tiltale en person for å ha flere seksualpartnere, har barn med flere partnere, eller bor på samme sted med flere partnere. Men regjeringen kan tiltale en person for å hevde fordel for ekteskap med flere partnere. Polygamister mener dette er urettferdig.

  •  Religionsfrihet beskytter ikke polygamister i USA mot juridiske utgifter.
  •  Polyandry er betegnelsen for en kvinne med flere menn.
  •  Mange jurisdiksjoner ilegge fengselsstraff for de dømt for flerkoneri.
  •  En polygame ekteskap med flere partnere uten deres viten.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha