Hva er Kyoto-prisen?

 Kyoto Prize er en årlig, internasjonal Prisen deles i tre kategorier: Advanced Technology, Basic Science, og kunst og filosofi. Kazuo Inamori, en svært vellykket japansk forretningsmann som skylder sin formue har i stor bedrift som produserer keramikk, utviklet Kyoto Prize. På 25-årsdagen for begynnelsen av hans Kyocera Company, i 1984, Kazuo Inamori etablerte Kyoto Prize. De første prisene ble utdelt i året etter i 1985.

 Kazuo Inamori uttrykte hans håp om at verden ville fortsette å utvikle seg i faglig fornyelse og åndelig forfølgelse i sine uttalelser om filosofien bak Kyoto Prize. På denne måten skiller Kyoto Prize litt fra Nobelprisen. Spesielt sin kategori Arts og filosofi, som har en tendens til å bli delt ut til musikere, filmskapere, eller filosofer.

 Det er en vinner i hver kategori per år. Hver vinner av Kyoto-prisen mottar et diplom, et gullur, og 50 millioner yen, omtrent $ 420,000. Hver kategori har fire felt og nominasjonen av medlemmene i Kyoto Prize Foundation bestemmer deg for å velge feltet for behandling hvert år.

 For Advanced Technology, feltene er elektronikk, bioteknologi og medisinsk teknologi, materialteknologi og informasjonsteknologi. Basic Science for de biologiske feltene er vitenskap, matematikk, Earth og Planetary Sciences og biovitenskap. I kunst og filosofi kategori innen musikk, kunst, teater og kino, og tenkte og etikk.

 Kyoto-Prize Foundation inviterer fremtredende medlemmer av hvert felt for å få nominasjoner. Disse vil bli vurdert av tre komiteer, som bidrar til å sikre at ingen partiskhet vil bli reflektert i prisene. Kyoto Prize Executive Committee gjør de endelige anbefalinger til styret, som stemmer på de årlige prisvinnerne.

 Prisen skal gis til en person og et firma ikke, i motsetning til Nobels fredspris. Det kan deles hvis det er en stemme. Dette er imidlertid uvanlig.

 Tidligere vinnere inkluderer Akira Kurosawa for sitt banebrytende arbeid i film, Jane Goodall for hennes utrettelige studie og advocacy for sjimpanser, og Noam Chomsky for sitt arbeid i lingvistikk. Vinnerne har kommer hovedsakelig fra USA, Europa og Japan, og noen føler at noen andre kontinenter ikke er tilstrekkelig representert. Så langt, ingen fra Australia, Sør-Amerika eller Afrika vant Kyoto Prize.

  •  Jane Goodall tjent Kyoto-prisen for sitt arbeid med sjimpanser.
  •  MIT ling Noam Chomsky har vunnet Kyoto-prisen for sitt arbeid med språklæring og språkvitenskap.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha