Hva er lagringsmedier?

 Overskrivbar media er et navn gitt til produkter som CDer og DVDer som brukerens innhold så kan ta opp og spille på. Dette kan enten være audio / video-innhold for bruk i en spiller, eller data blir lest av en datamaskin. Stasjoner kan være en engangs format og utformet for å brukes flere ganger.

 Teknisk sett kan de eldre formater som VHS-videokassetter og kassetter beskrives som opptaksmedier. Men begrepet hovedsakelig brukes til media som kan tas opp av en datamaskin. Produkter som USB flash-stasjoner er vanligvis ikke omtalt som skrivbare medier som de er først og fremst brukes for data formål.

 Det finnes to hovedtyper av opptaksmedier. Den ene er en en-gangs bruk, mens den andre disken overskrivbar. Som disk prisene fortsetter å falle, er det mindre behov for overskrivbare medier. Noen datamaskiner disponibel plater gjennom et system som gjør det mulig for brukeren å skrive data til det ved flere anledninger. Imidlertid i dette systemet, brukt hver fysisk område av skiven bare en gang betyr at når disken fulle potensialet ingen data vil bli skrevet over.

 Det er tre hovedalternativer for å registrere data på en plate. Det ene er å lage en plate med både lyd og videoinnhold for avspilling på en CD-spiller eller DVD-spiller. Dette er nødvendig for å kode data og organisert i et bestemt format, slik at spilleren ser platen som om det var et kommersielt album laget CD eller DVD-film.

 Et annet alternativ er å ha en disk for datalagring, som betyr at det må leses av en datamaskin. Det tredje alternativet er å lagre lyd- eller videofiler på disken uten å være i CD- eller DVD-format, og deretter spille av filene på en kompatibel spiller. Ikke alle spillere kan gjøre dette, og de som kan gjøre kan bare arbeide med konkrete lyd- eller videofil. Når det fungerer, en disk kan betydelig hvis innholdet av nye filer kan være mye mindre. Lyd- eller bildekvaliteten kan ikke være like god som en standard CD album eller DVD-film, men dette kan ikke være merkbar, avhengig av innholdet og bruke TV-skjermen.

  •  DVD og Blu-ray-plater er en form for opptaksmedier.
  •  Boom boksene var en populær form for kassettspiller i 1980 og 1990.
  •  En standard lyd-kassett.
  •  CDer og DVDer er en type opptaksmedier.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha