Hva er loven om utilsiktede konsekvenser?

 Loven om utilsiktede konsekvenser er utvekst av mange teorier, men ble trolig best definert av sosiologen Robert K. Merton i 1936. Merton skrev en artikkel, de uventede konsekvensene av målrettet sosial handling, der fem forskjellige måter som handlingene, dekker, særlig tatt i stor skala som av regjeringer, kan få uventede konsekvenser. Disse "reaksjoner" kan være positiv, negativ eller bare nøytrale, men de springer fra intensjonen i den opprinnelige handlingen. Merton også beskrevet fem grunner til at en "lov" eller endring kan falle under rubrikken loven om utilsiktede konsekvenser.

 De to viktigste årsakene til at loven fungerer av utilsiktede konsekvenser, ifølge Merton, som gjør forfatterne av en sosial endring er enten uvitende om potensielle vidtrekkende konsekvensene av loven eller feil når de utvikler en endring som ikke har den effekten de ønsket. Andre grunner til at vi noen ganger ser det skjer endringer etter alle typer arrangement, ny vitenskap, eller traktat er gått kan ha å gjøre med "egeninteresse", så mye at en person som desperat ønsker å se en endring ikke vurdere den endelige effekten av denne endringen .

 En persons verdisystem kan ikke la deres system enn i å ta noen handling av noe slag, de ser for å vurdere hvordan loven om utilsiktede konsekvenser kan fungere. Den femte grunn for loven om utilsiktede konsekvenser er selvødeleggende profeti. I dette tilfellet, Merton spesielt knyttet til hvordan samfunnet feilaktig forutsi noen potensiell trussel mot samfunnet, og for å unngå det, ville endre samfunnet i en rekke større eller drastisk måte.

 Enhver handling, fra små til store, kan gi uventede resultater. På en måte er å forvente, fordi selv i de minste systemer, slik som et individ-familien, mennesker er intenst komplekse skapninger. Hvis du ser på samfunnet som helhet, mekanismene er for kompleks og ekstremt utfordrende, du nesten alt som samfunnet vil påvirke å forvente utilsiktede resultater.

 Du kan se på hvordan loven om utilsiktede konsekvenser oppstår i et familiesystem. For eksempel kan du velge å sette seg ned med barna å se en familiefilm. Hensikten kan delvis være egoistisk fordi du ønsker å se filmen, og hvis du aldri har sett før du kan være uvitende om muligheten for konsekvensene som oppstår fra å se filmen. Å si at fem år gamle i familien blir dårlig skremt av noe som du kunne se så uskyldig.

 Mens målet kan ha vært å se filmen og tilbringe litt tid med familien, steiler en uforutsett konsekvens hodet, og da har du en gutt som kan sove til neste år avbrutt av mareritt. Noen ganger du ikke kan gjette hva som kan være en utilsiktet konsekvens. Et barn ville vekselvis så imponert av filmen at han eller hun vokser opp til å bli en skuespiller, manusforfatter, eller en driver. Dette er ikke de målene av familien filmkveld; de er uventede konsekvenser. Men eksempelet viser at selv den minste handling eller negativ innvirkning eller livsforvandlende innvirkning på din makt kunne trolig ikke har vurdert.

 Oftere, folk vurdere hvordan loven om utilsiktede konsekvenser fungerer på en mye større skala. For eksempel vil velferdsprogrammer, designet bistå familier i økonomisk nød ført til utilsiktet konsekvens av noen mennesker bevisst holde velferd og "misbruker systemet." Dette førte til velferdsreform, særlig som identifiseres gjennom Clinton æra av 1990-tallet, da folk ble gitt en begrenset tid til å trekke sine liv sammen igjen.

 En utilsiktet konsekvens av velferdsreform bindingen ble installert mange enslige mødre. Det måtte de gå tilbake til arbeidet, og de fortsatt kan gå glipp av opplæringsbok høyt betalende jobb, måtte de slite med å finne barnepass som ville være billig nok. Noen kvinner som deltok i den amerikanske velferds å jobbe program var i enda større fattigdom når de begynte å jobbe, og behovet for billig barnevakt plassert en unødvendig belastning på systemet for barnepass, og av og til barn plassert i barnepass programmer som ikke var riktig utført.

 Omtrent hver lov, hver oppfinnelse, hver traktat, og alle store handling har konsekvenser, at samfunnet som helhet kan endre seg utilsiktet. Advent av antibiotika innledet behandlinger for sykdommer som tidligere hadde påvist dødsdommer, men en utilsiktet resultat var utviklingen av super å motstå behandling med antibiotika. Det kan være umulig å bli ferdigbehandlet hvordan overgangen til et samfunn i siste instans kan påvirke det, på mange måter, til disse effektene allerede forekomme. Det er en lov ofte best oppdaget etterpå.

  •  Et eksempel på at loven om utilsiktede konsekvenser illustrerer er en familie som ønsker å tilbringe tid sammen på en TV som scene skremte eller forstyrrer ser barnet, og dermed forstyrre organiseringen av kvelden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha