Hva er Mattar Paneer?

 Mattar paneer, eller mumle paneer, en indisk vegetarisk rett paneer, som kombinerer en slags myk ost og grønne erter i en rik, tykk curry. Det er først og fremst en nord indisk rett som oppsto i Punjab, men kan finnes i hele India. Mattar betyr erter, paneer mens for osten. Det ligner på aloo Mattar som bruker poteter, eller aloo, i stedet for paneer og palak paneer, en rett som inneholder spinat. Vanligvis Mattar paneer servert til lunsj eller middag med ulike typer indisk brød.

 Selv vanligvis spises med brød som naan, parathas, kulchas og roti, noen foretrekker Mattar spise paneer med mildt krydret ris preparater som ghee ris, jeera ris, pulao og dampet basmati ris. Mattar paneer malai inneholder fløte eller malai, normalt på slutten av kokeprosessen. En annen variant kalt saken paneer butter masala oppskriften bruker smør i stedet for olje. Retten er lett å lage fra bunnen av, og mange foretrekker å lage sin egen ferske paneer i retten.

 De panerte eller cottage cheese, er tidligere fremstilt ved koking og omrøring av melk i en viss sitronsaft. Dette gjør melken curdle og skille ost og myse. Osten blir så plassert i en musselin stoff, presset for å fjerne all væske, og drenert. Smuldrete ost oppnås på denne måten pakkes i folie, og en vekt er plassert på denne. Herde er igjen over natten i kjøleskapet litt; frisk paneer gjort, kan den brukes på denne måte for koking av den neste dag, og blir kuttet i små biter store blokker.

 Noen foretrekker ferdiglagde paneer kuber hos en forhandler plassering. I alle tilfelle, er blokkene først stekt i olje til de er plassert en gylden brun farge og deretter på et papirhåndkle for å bli kvitt overflødig olje. De andre viktige ingredienser i Mattar paneer inkluderer løk, tomater, ingefær hvitløk lim, og erter. Noen av urter som parabolen sin deilig smak spisskummen, gurkemeie, garam masala og koriander pulver. Bakken opp løk danner grunnlaget for sausen som tomatpuré, og alle de andre ingrediensene tilsettes.

 Retten kan la det småkoke til sausen når en tykk konsistens og er pyntet med korianderblader. Matter Paneer er vanligvis spises varm og smaker best når servert umiddelbart. Noen kokker kan legge til andre krydder som paprika eller cayenne pepper, for mer farge og smak. Andre oppskrifter bruker yoghurt med saus tykkere. En veldig enkel rett å lage hjemme, spesielt med ferdige paneer kuber, dette er en favoritt for mange husmødre i å lage et måltid på stående fot.

  •  Mattar paneer er ofte smaksatt med koriander.
  •  Kremet yoghurt og friske urter er gode tilskudd til en Mattar paneer karri.
  •  Mattar Paneer er en indisk vegetarisk rett som kombinerer myk ost og grønne erter i karrisaus.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha