Hva er Mellomfot adductus?

 Mellomfot adductus er en fotdeformitet som vanligvis rammer barn ved fødselen. Den midterste beina i føttene av babyer med metatarsal adductus innover, forårsaker misdannelse. Mens tilstanden antas å være forårsaket av den måten at barnet er plassert i livmoren, den eksakte årsaken er ennå ikke fullt ut forstått. Behandling for tilstanden er biter, øvelser, eller bruk av en lang etappe cast.

 Sykdommen midfoot adductus er en relativt vanlig en. I gjennomsnitt, ett i hver tusen barn født lider av tilstanden. Et stort flertall av barn født med sykdommen vil lide noen langtidseffekter, fordi om lag 15 prosent vil kreve noen korrigerende behandling. Kroppen kan vanligvis løse problemet uten metatarsus adductus behandling, men noen ganger strekker rutine er nødvendig. I de mest alvorlige tilfellene metatarsus adductus er kirurgi det eneste alternativet.

 Andre mulige årsaker inkluderer genetiske lidelser og den posisjonen der barnet sover. Barn som lider av denne tilstanden kan også være en økt risiko for å utvikle visse hofteproblemer, men hvorvidt dette er en årsak eller virkning er ennå ikke klart. Etter var vellykket behandling, er sjansen for tilbakefall ganske liten, men ikke umulig.

 Diagnose metatarsus adductus er vanligvis en enkel prosess så lett å se. Derfor, en lege fysisk undersøkelse for å bekrefte barnet metatarsus primus adductus problemet. Når diagnosen er gjort, kan en ortopedisk kirurg være nødvendig å se foten for å sjekke om kirurgi vil være nødvendig. Den behandling som følger, vil avhenge av barnets alder, alvorlighetsgraden av tilstanden, i tillegg til foreldrene til preferanser.

 En av de mest vanlige behandlinger for metatarsal adductus er bruken av en støpt. En lang ben blir noen ganger brukt i den gips som en strekk eller andre øvelser ikke er i stand til å løse problemet. Lange ben kaster fra toppen av låret i beina og skal skiftes ut med jevne mellomrom - vanligvis hver 1-2 uker. Hensikten med en form for å utvide muskulaturen i føttene, noe som kan bidra til å rette benet.

 Voksen metatarsus adductus uvanlig fordi sykdommen er nesten alltid vellykket behandlet når pasienten er et barn. Hvis betingelsen ikke er behandlet, men deretter gjennom behandlings kan støtte foten ortosen. Hos noen pasienter, gjør foten deformasjon ikke forårsake noen betydelige problemer, og i dette tilfellet er behandling vanligvis ikke nødvendig.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha