Hva er Mentha spicata?

 Et medlem av mynte familien, er Mentha spicata kjent under felles navn peppermynte. Lange, spydformede blader av urten, i motsetning til den mer trekantet form av andre mints, er årsaken til navnet sitt. Mentha spicata har lenge vært brukt som en smaksrik urt, urolig mage rette, rom deodoranter, og dufter for alle typer produkter.

 Peppermynte vokser naturlig i tempererte soner, spesielt i skyggefulle og fuktige områder. Sortar av planten vokse fra en fot til 3 fot høy, og har vanligvis lyse grønne blader og pigger av små hvite eller lavendel blomster på sensommeren. Mentha spicata vokser kraftig i løpere og kan lett invadere hage. For å kontrollere spredningen, kan gartnere kutte bunnen av en dyp panne, og deretter sette potten i et hull, og deretter plante den i prøven glasset og la det være minst 3 inches av potten over bakken. Denne metoden forhindrer røttene spres under potten og løpere fra kolon på toppen av potten.

 Mentha spicata har en fruktig, krydret mint smak enn andre varianter av mynte, som peppermynte. Ekstrakter av dette anlegget blir ofte brukt som smakstilsetning for desserter, drikker, tyggegummi, tannkrem og munnvann, og medisiner. Det er en populær urt å la falle inn i en mugge med saft på en varm dag. Bladene er serverer tradisjonelt laget i mint gelé med lammestek.

 Alle medlemmer av mynte familien er vant til å berolige urolig mage og kvalme. Tørkede blader av Mentha spicata kan brukes i te som et hjem urtemedisin for urolig mage og gass. Brukes som en essensiell olje i aromaterapi, sin rene, friske duft, spesielt ved innånding i et dampbad, sies å øke mental årvåkenhet og åpner tette neser og bihuler. Mint te med honning kan berolige en sår hals. Den kjølende følelse kan belyse en dråpe Mentha spicata olje på en fuktig klut midlertidig varme og smerte av solbrenthet.

 Den essensielle oljen destillert fra Mentha spicata blader er "hot" olje - en som kan forårsake en brennende følelse når den brukes i store mengder på huden. Det skal ta bare små mengder konsentrerte eteriske oljer, siden store mengder er giftig for nyrene. Men tørket eller friske bladene brukes i drikkevarer, matvarer og andre produkter er trygge og gunstig for ubegrenset bruk.

  •  Mint te med honning kan brukes til å berolige en sår hals.
  •  Peppermynte sies å ha en forfriskende effekt når det brukes som aromaterapi og kan bidra til å øke de unclog nesegangene.
  •  Peppermynte er en tradisjonell rette for urolig mage.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha