Hva er metalloider?

 Metalloider kjemi begrep som brukes for å beskrive en gruppe av kjemiske elementer som beskriver noen av de fysiske og kjemiske egenskaper av metaller, såsom jern og kobber deler, men kan ikke som metall, fordi disse deler også noen egenskaper av ikke-metalliske elementer, så som karbon og svovel. De nevnte metalloider er vanligvis fra bor, arsen, antimon, tellur, germanium og silisium. Noen ganger polonium og Astat er også inkludert, men det er en vitenskapelig debatt om hvorvidt de er sanne metalloid. Disse elementene er ofte sprø og blanke utseende, men det er ingen strenge definisjonen av de egenskaper og karakteristikker som er nødvendige for å definere et element som et metalloid. Betegnelsen semi-metall er også noen ganger brukt for metalloidelementer, men dette begrepet er ikke bare kjemiske elementer, men også forbindelser av flere elementer.

 Alle metalloider er faste stoffer ved normalt trykk og temperatur, og noen av de egenskaper metalloider, for eksempel en glans eller glans, er lik de av metallelementene. Imidlertid er egenskapene metalloider "som ioniseringsenergien, elektronegativitet, og kjemisk reaktivitet er forskjellig fra både de ikke-metalliske og metalliske elementer i det periodiske system. For eksempel er den kjemiske reaktivitet av bor som det av et metall i noen tilfeller, og hvis det av et ikke-metall i andre tilfeller, avhengig av materialet reagerer med.

 De metalloider varierer i tetthet, og ved hvilken temperatur de koker eller smelte. En rekke av metalloidelementer er halvledere, noe som betyr at de kan ha en elektrisk ladning. Bor, silisium og germanium halvledere som benyttes i produksjon av elektronikk, slik som transistorer, dioder, og for å gjøre solceller. Silisium er et meget viktig halvledende materiale i fremstillingen av datamaskinkomponenter slik som databrikker. Silisium er også brukt i en rekke produkter slik som hårspray, klebemidler og bil lakker.

 Andre metalloider brukes også til ulike vitenskapelige og industrielle formål. Germanium brukes til å gjøre i produksjon av transistor enheter og spektroskopiske og infrarøde detektorer. Arsen er kjent som et giftig stoff, men kan også brukes som et dopemiddel som tilsettes til halvlederanordningen for å forbedre deres ledningsevne. Antimon er et dopemiddel, og blir også brukt ved fremstillingen av batterier. Tellur er ofte brukt til egenskapene for forskjellige metaller og legeringer, slik som kobber eller rustfritt stål for å endre, og blir også brukt i produksjonen av farget glass og keramikk.

  •  Germanium er et eksempel på et metalloid.
  •  Den periodiske Elements.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha