Hva er Mezzanine Finansiering?

 Mezzanine finansiering tilbyr en måte for offentlig og private selskaper å oppnå finansiering uten offentlig og potensielt avstå eierskap i selskapet. Det er en blanding av tradisjonell lånefinansiering og egenkapitalfinansiering, høster noen fordeler av begge. Som egenkapital finansiering, er mezzanine finansiering et usikret gjeld, krever ingen sikkerhet for å bli satt i motsetning til tradisjonelle banklån. Som gjeldsfinansiering, er det veldig flytende og ikke nødvendigvis innebære å gi opp en interesse i selskapet.

 Denne formen for finansiering er basert på svært høye renter i 20-30% området for å gjøre det lønnsomt. I motsetning til en bank lån, betyr mezzanine finansiering ikke holde realaktiva i et selskap som sikkerhet; i stedet, långivere tilbyr mezzanine finansiering har rett til å konvertere sin eierandel til en egenkapital eller eierskap i tilfelle mislighold på lån.

 Mezzanine finansiering er et spesielt tiltalende form av likviditet for eiere av private selskaper. Det er tradisjonelt forstått at et privateid selskap rett og slett ikke kan ha samme slags væske kapitalstrømmer som å oppnå et børsnotert selskap, men mezzanine finansiering tilbyr en måte å bringe situasjonen i balanse uten et publikum. Foruten det faktum at finans ikke beholder en eierandel i selskapet, med unntak av standard, er det også viktig hensyn at de aktivt ikke vil ha en eierandel i selskapet. Mens tradisjonelle aksjeinvestorer er ofte strever mot noen grad av kontroll, tenkt mishager til mange private eiere, med denne formen for finansiering, kan man være trygg på at finansfolk vil gjøre hva de kan for å sørge for at du nedbe gjeld uten å ty til standard.

 På grunn av mangel på ekte sikkerhet, samt den høye hastigheten på utlån, er mezzanine finansiering generelt vanskeligere å få tak i enn en tradisjonell bank lån eller egenkapitalfinansiering. Et selskap må demonstrere en etablert track record i sektoren, viser et overskudd eller i det minste ikke noe tap å poste, og har en sterk forretningsplan for fremtidig ekspansjon. På grunn av disse begrensningene, er denne formen for finansiering ikke for hvert selskap. For selskaper på jakt etter en rask tilførsel av kapital for å vokse deres allerede vellykket bedrift, uten å gi opp en interesse, kan mezzanine finansiering være en ideell løsning.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha