Hva er motgift?

 En motgift er et kjemikalie som vil motvirke effekten av giften. Når administreres raskt nok og i tilstrekkelige mengder, kan en motgift forlenge livet til et menneske eller dyr som forgiftet treffe. Anti Venom, eller antivenin, er en slags motgift til giften på grunn av bitt eller svi av en giftig skapning. Mens mange en gift motgift, noen er dyre og vanskelige å produsere. Hvis noen kjent eller mistenkt for å ha blitt forgiftet, vil en giftkontrollsenter kunne finne det beste løpet av handlingen.

 De fleste gifter og giftstoffer er raskt fordelt over hele kroppen med blodet, er så rask legehjelp avgjørende for effektiviteten av en motgift. Aktivert karbon blir brukt som en motgift for en lang rekke tilfeller av forgiftning. Inntas av pasienten, absorberer noen giftstoff, og stopper å passere inn i blodet. Etanol, insulin og natriumbikarbonat eller natron, andre kjente stoffer som brukes som en motgift for noen giftstoff.

 Noen motgift, særlig antivenoms, er laget ved hjelp av kroppens eget € ™ s naturlige helbredende evner. I mange dyr, nærværet av antistoffer i blodstrømmen infeksjon, eller infeksjonssykdommer av mikrober eller annet organisk stoff. De nøytraliserende antistoffer for å beskytte fremmedlegeme, og blodstrømmen mot ytterligere infeksjon av samme substans, en prosess som kalles immunisering. Ved å injisere forsøksdyr med små, trygge mengder av giften, forskere er i stand til å høste de resulterende antistoffer, og bruke dem til å lage motgift. Dette materialet kan behandles for bruk i andre ofre for giftige bitt og knivstikking.

 Dessverre, antivenoms er dyre å produsere, og etterspørselen er lav. Økonomi av den farmasøytiske industrien som de er ofte ikke tilgjengelig i fattige land. Forskere har hatt en viss suksess i etableringen av universelle antivenoms ved å studere DNA av giftige dyr. Det er også mulig å bygge immunitet mot giftstoffer og andre giftstoffer gjennom regelmessig inntak av små mengder av giften. Denne prosessen kalles mithridatism.

 Ifølge legenden, hadde den gamle anatoliske Kongen Mithridates laget en universell motgift, så han kunne ikke bli drept av giften. Den inneholdt små mengder av noen kjent gift og motgift, og han ønsket velkommen daglig for å skape kunstig immunitet. Ironisk nok, da Roma tok sin hovedstad, prøvde Mithridates å begå selvmord ved gift, men mislyktes på grunn av immunitet. Mithridatism spiller en viktig rolle i mange andre legender og kjente historier som Greven av Monte Cristo og The Princess Bride.

  •  Fattige land har ofte ikke lett tilgang til antivenoms.
  •  Insulin er et velkjent stoff som fungerer som en motgift for noen giftstoff.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha