Hva er Muti?

 I vest er begrepene "holistiske" og "naturlig middel" er ofte brukt for å referere til tradisjonelle behandlinger. Muti imidlertid et begrep i Sør-Afrika for slike behandlinger. Disse brukes ofte for en rekke problemer, inkludert de til rette med hensyn til helse, åndelige og økonomi. Mens disse behandlingene blir ofte brukt for helbredende formål og annen positiv, muti tiltrekker seg også en god del av kontroll for mørke praksis.

 Når oversatt betyr muti treet. Begrepet er avledet fra det Zulu språket. Folk som besitter de kunnskaper og tilbyr tjenester av denne typen er ofte referert til som tradisjonelle healere, eller sangomas. Disse personene er viden respektert i deler av Sør-Afrika av folket og av loven. De er ofte gjort mange av de samme rettighetene som vanlige helse utøvere, som for eksempel å utføre omskjæring på om du skal skrive unnskyldning bemerker folk ut av arbeid.

 Tradisjonelle healere bruker ulike metoder for å hjelpe sine pasienter. Disse kan omfatte rådgivning folk til å løse sine problemer gjennom kontakt med forfedrene eller andre åndelige midler. Disse personene ofte mikse og foreskrive naturelementer som urter eller deler av dyr som et middel til rette.

 Av ulike årsaker, bruk av muti i moderne samfunn hever ofte en stor kontrovers. Til å begynne med, det er slik en dyp tro på tradisjonell medisin generelt ansett som en hindring når du forsøker å stole på folk på konvensjonelle legemidler. Generelt, det har aldri blitt vitenskapelig testet metoder foreskrevet av sangoma og mange er basert på kunnskap som er holdt hemmelig.

 Dette betyr at folk er ofte gitt rettsmidler som leverer ingredienser at kun én person er å ha klar over. Det finnes utallige tilfeller av personer som blir forgiftet eller vært dø på grunn av mangel på skikkelig behandling etter å ha fulgt slike regimer. For eksempel i Sør-Afrika, hvor utbredelsen av HIV og AIDS er høy, mange infiserte individer nekter antiretrovirale midler i favør av de ubekreftede påstander om påfunn produsert av en sangoma.

 En annen grunn til at muti er kontroversielt fordi det kan innebære vold eller benyttes for ytterligere å syke hensikter. Noen mennesker som hevder sangoma, men som henviser andre sangomas som medisinmenn, er muti forskrive legemidler som metoder som inkluderer bruk eller forbruk av menneskelige organer. Mord og kaos i forbindelse med levering av slike løsninger. Noen midler er også nødvendig for å gjøre dårlige ting til andre individer. For eksempel vil en mor-in-law få et middel som, når de blandes i mat eller plassert i et soverom vil hindre hennes datter svigersønn for å få barn.

  •  Begrepet "muti" er avledet fra Zulu språket som snakkes i Sør-Afrika.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha