Hva er National Geographic?

 National Geographic er kjent månedlig magasin, som utgis av nonprofit National Geographic Society siden 1888. Bladet har en internasjonal sirkulasjon nesten ni millioner og blir lest av mer enn femti millioner mennesker per måned. Magasinet er kjent for sin slående gul kant, grundige artikler om dyrelivet og miljøet, og den vakre naturfotografering.

 Artiklene i National Geographic håndtere et bredt spekter av saker, noe politisk, og de fleste forholder seg til den naturlige verden og krysset med den moderne kulturen. En 2007-utgaven av magasinet inneholdt artikler om grunnleggelsen av Jamestown koloni 400 år siden, og dens innvirkning på miljøet, en historie om en slum i Mumbai, og en redegjørelse for den foreslåtte veggen langs en del av grensen mellom USA og Mexico .

 Typiske historier i dette bladet er internasjonalt orientert og betimelig for dagens problemer. Selv under den kalde krigen på 1980-tallet, ble magasin dedikert til produksjon av høy kvalitet artikler om kulturen i Sovjetunionen og Kina, slik at leserne kan forstå bedre samfunn. Magasinet er også kjent for sine detaljerte kart over de ulike regionene, som er så presise at de har blitt brukt som midler av den amerikanske regjeringen.

 En av de mest kjente fotografier National Geographic dekning i 1985 er en av en ung afghansk jente med grønne øyne. I 2002 ble kvinnen på bildet, Sharbat Gula, ble sporet av bladet igjen for et annet bilde, og ble omtalt i en TV-dokumentar. The National Geographic Society opprettet et fond i Gula navn, der tusenvis av lesere har bidratt til å bygge en jenteskole i Afghanistan.

 The National Geographic Society publiserer en rekke andre magasiner i tillegg til sitt flaggskip publisering, inkludert National Geographic Junior, National Geographic Traveler og National Geographic Adventure. Foreningen eier også en TV-kanal som gjør dokumentarer om naturen, dyrelivet, og internasjonal kultur.

  •  National Geographic Magazine har publisert profesjonell naturfotografering siden 1888.
  •  National Geographic er et magasin lest av mer enn femti millioner mennesker per måned.
  •  Naturen er en hyppig fokus for National Geographic.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha