Hva er nedsatt amyloidose?

 Amyloidose sykdommer er en gruppe av sykdommer med felles egenskaper. De viktigste kjennetegn ved denne sykdommen er tilstedeværelsen av unormalt formede protein. I renal amyloidose, er misdannede proteiner avleires i nyrene, forårsaker progressiv nyresykdom og nyresvikt. Det er mer enn 20 kjente proteiner som forårsaker amyloidose. De fleste er forbundet med sjeldne nedarvede former av sykdommen.

 Proteinstruktur er et viktig aspekt ved proteinfunksjon, der en unormalt strukturerte proteinene ikke fungerer på normal måte. Alle proteiner som en tredimensjonal struktur som er bestemt ved hjelp av kjemiske interaksjoner mellom de forskjellige aminosyrer i proteinkjeden. Amyloidose utvikle sykdommer forårsaket av genetisk mutasjon, en sykdom som lymfom, kronisk betennelse eller en miljøfaktor som forårsaker en eller flere protein misfolding. Disse muterte eller misfoldede proteiner derfor ikke kan fungere normalt. I tillegg, siden denne unormale bygge strukturert protein, blir de avsatt og danner en matrise mellom celler som gradvis ødelegger funksjonen av friske organer og vev.

 Nedsatt amyloidose generelt, ikke bare for å forebygge, men en felles effekt hos personer med systemisk amyloidose. Den systemiske form av sykdommen fører til avleiring av unormale proteiner i organer og vev i hele kroppen. Når nyrene er berørt, sluttresultatet nyresvikt, som kan behandles bare med en nyretransplantasjon. Renal amyloidose ofte utvikler seg som en del av en arvelig syndrom. Familiær renal amyloidose er også kjent som Ostertag type amyloidose, kalt Berthold Ostertag, legen som først karakterisert sykdommen i 1932.

 Alle former av arvelig amyloidose renal er forårsaket av mutasjoner i et enkelt protein. Den vanligste formen for renal amyloidose kalles transthyretin amyloidose, og oppstår på grunn av mutasjoner i proteiner, så som lysozym, fibrinogen eller apolipoprotein. Symptomer på nedsatt amyloidosis utvikler unormal protein innskudd er større og begynner å svekke nyrefunksjonen. En av de mest vanlige symptomene er nærværet av noe forstørrede nyrer og meget store mengder av protein i urinen. Dette proteinet er til stede, fordi det skadede nyrene ikke er i stand til å filtrere proteiner av avløpsvann.

 Nedsatt amyloidosis vanligvis en systemisk sykdom, slik at disse symptomene er forbundet med symptomer på unormal funksjon av andre organer. For eksempel kan dette være sykdom og leveren utvidelse, hjertesvikt, nervesykdom, tyroid utvidelse, og mage-tarm problemer. Systemisk amyloidose ofte en dødelig sykdom på grunn av involvering av flere organer, men utviklingen av sykdommen, og de behandlinger som er tilgjengelige, kan variere avhengig av angjeldende protein unormalt. For eksempel, når den unormale protein produseres i leveren, progresjon av sykdommen er ofte stoppes med en vellykket levertransplantasjon.

  •  Nyrene og nyre vener og arterier.
  •  Nyrene spiller en avgjørende rolle i urinveiene og for å opprettholde elektrolyttbalansen og blodtrykk.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha