Hva er netto formue?

 Også kjent som formue, er netto verdt den samlede verdien av de aktiva som eies av en person, firma, eller annen type organisasjon, etter fradrag for eventuelle gjeld. Målet for begge de fleste bedrifter og husholdninger å generere en positiv netto formue, noe som betyr at den totale verdien av eiendelene overstiger den totale mengden av gjeld som forfaller på det tidspunktet. Det er noen små forskjeller i måten nettoverdien av eiendelene er registrert i ulike settinger, men den grunnleggende formelen gjelder for enkeltpersoner og juridiske personer.

 For å beregne netto energiforbruk, er det først nødvendig å fastslå verdien av eiendelene i foretaket. I mange tilfeller betyr dette vurderer dagens markedsverdi av eiendelene i spørsmålet, noe som åpner for faktorer som avskrivninger. I de personlige beretninger om enkeltpersoner, verdien eller verdien av eiendeler føres direkte som dagens markedsverdi. For selskaper som er involvert, er det vanligvis oppgitt som den opprinnelige anskaffelseskost, mens også identifisere mengden av akkumulerte avskrivninger som skjedde siden eiendelen kjøpet.

 Når verdien av alle eiendeler er bestemt, er neste skritt å identifisere den totale mengden av kortsiktig gjeld skylder den personen eller selskapet. For husholdninger betyr dette ofte eventuelle utestående kredittkortgjeld, balansen på auto lån og boliglån, og alle regninger eller faner som kjører på de lokale butikkene. Selskapene ville ha alle utestående beløp i eiendomsselskaper, utstyr eller eventuelle krav som er uncorrectable erklært, men er fortsatt å finne i regnskapet til selskapet og ikke bli avskrevet som tap.

 Etter å bestemme mengden av eiendeler og forpliktelser knyttet til person eller selskap, er beregningen av nettoformue svært enkel. Ved å trekke samlet gjeld fra forvaltningskapitalen, er det mulig å identifisere dagens nivå på nettoformue i hendene på som enhet. Ideelt forvaltningskapital overstiger total gjeld, inkludert netto verdi eller formue er positive. I tilfelle at den samlede gjeld overstiger totale eiendeler, formue eller formue i foretaket som negative.

 Vanligvis bedre netto eiendeler inkluderer dual prosessen med å avstå fra å ta ytterligere gjeld, mens oppgjør av kortsiktig gjeld, og søker måter å øke verdien av eiendelene på samme tid. For eksempel, hvis en husholdning har i dag en netto verdi av $ 50 000 dollar, noe som reflekterer $ 10.000 USD av kredittkort gjeld, betale av kredittkort balanserer og valget å legge merke til flere kjøp vil resultere i økt netto verdi av husholdningen opp til $ 60,000 USD. Forutsatt at husholdningen eier aksjer i en rekke selskaper som $ 5000 dollar i utbytte generert i samme periode, netto eiendeler økte fra det opprinnelige beløpet på $ 50.000 USD til $ 65 000 USD.

  •  Nettoformuen kan beregnes av forpliktelsene i den totale verdien av eiendeler eid av en person eller selskap.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha