Hva er noen forskjellige typer atom testing?

 Kjernefysiske tester utført av åtte land - USA, Russland, Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Pakistan, Nord-Korea, og muligens Israel. Den første atomprøvesprengning, Trinity, ble utført av USA den 16. juli 1945 i nærheten av Alamogordo, New Mexico. Siden da har det vært minst åtte andre land har utviklet atomvåpen, med five - USA, Russland, Storbritannia, Frankrike og Kina, en del av atomvåpenstatene, "som indikert av den internasjonalt anerkjente kjernefysiske ikke-spredningsavtalen.

 Det er fire hovedtyper av prøvesprengningene - atmosfærisk, underground, exoatmospheric, og under vann. Hver har en rekke formål og fordeler. Den første atomprøvesprengning var sjarmerende, en 20 kilotonn TNT tilsvarende bombe eksploderte på et tårn 20 meter lange stål. Noen forskere på Manhattan Project var redd for at piloten skulle antennes atmosfæren og drap på jorden, men beregningene på den tiden viste dette for å være en svært lav sannsynlighet, og heldigvis det ikke skjedde. Denne første anledning av atomprøvesprengninger generert en ildkule 200 meter over, og igjen et krater av radioaktivt glass i ørkenen 3 meter dyp og 330 meter bred. Stykker av denne grønne glass, kalt Trinitiet, anses for å være et verdifullt samleobjekter.

 Etter atombomber på Hiroshima og Nagasaki på 6 og 9 august 1945, henholdsvis følgende kjernefysiske eksplosjoner skjedde under Operation Crossroads. De kjernefysiske tester utført på Bikini Atoll sommeren 1946 inneholdt den første undervannseksplosjon, Baker og annen test, Able. Baker skuddet ble brukt til å teste effekten av atomvåpen på flere store skip, som inkluderte dummies på dekk. Disse skipene var farlig radioaktivt etter testene, som er den første eksempel på akutt radioaktiv forurensning fra et kjernefysisk våpen.

 Gjennom de neste tiårene, tusenvis av atomtester utført av atomstater, spesielt USA, Russland og Kina. Russland eksploderte sin første bomben i 1949, etterfulgt av Storbritannia i 1952, Frankrike i 1960, Kina i 1964, India i 1974, Pakistan i 1998, og Nord-Korea i 2006. Israel og / eller Sør-Afrika kan ha en kjernefysisk test utført på en avsidesliggende øy i det sørlige Indiahavet i 1979, men dette er omstridt. I 1970 medlemslandene i Nuclear Non-Proliferation Treaty enige om bare å gjennomføre underjordisk atomprøvesprengning. På 1990-tallet, stoppe satt til å teste de fleste atomstater. De eneste kjernefysiske eksplosjoner siden 1998 var 9. oktober 2006 nord-koreanske test, selv om denne bomben hadde en lav avkastning og er antatt å ha vært en "fizzle."

  •  India har ikke undertegnet Ikkespredningsavtalen.
  •  En kopi av en atombombe.
  •  US ofte testet sine mektige hydrogenbomber i Marshalløyene.
  •  Nord-Korea detonerte sin første atombombe i 2006.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha