Hva er noen forskjellige typer pasta sauser?

 De ulike typer pasta sauser varierer fra lett til tung, kjøtt og meatless om klar til beste neste dag. De fleste av oss vet at italienerne oppfant pasta, men mange av oss ikke skjønner at bruk av sauser går tilbake til romerne rundt 200 e.Kr. Disse tidlige sauser var vanligvis svært smakfull og veldig erfaren. Noen av de vanligste pastasauser som brukes i dag omfatter alfredo, pesto, Bolognese og tomat.

 De første tomatsaus som brukes til pasta er kreditert til en italiensk kokk kokk, Francesco Leonardi, som oppfant spaghetti i 1790. Han publiserte oppskriften i en kokebok og mange forskjellige versjoner av denne tradisjonelle tomatsaus brukes til pastasauser i dag. Løk og hvitløk er stekt i olivenolje før tomatene og / eller tomatpuré, salt, pepper, basilikum og oregano tilsettes. Denne grunnleggende tomatsaus må la det småkoke i minst 30 minutter før du serverer med pasta, men det er ofte mye mer smaksrik hvis nedkjølt, kjølt og deretter varmes forsiktig for å tjene neste dag.

 Bolognese Ragu pasta saus kalles også, og det kommer fra Bologna-regionen i Italia. Som den tradisjonelle tomatpastasauser, begynner med løk stekt i olivenolje. Men i motsetning til den tradisjonelle tomatsaus pasta, har Bolognese versjon av kjøtt, melk, gulrøtter og selleri tilsatt. Både svinekjøtt og oksekjøtt brukes ofte i en Bolognese pasta saus. Muskat er vanligvis brukt til krydder, sammen med timian og basilikum.

 Pesto midler banket i italiensk. I antikkens Roma friske basilikumblader ble brukt til å lage en pesto saus banket med en morter, men i dag mange kokker bruke en food prosessor for å gjøre sausen. Det er viktig å bruke bare fersk basilikum og tørket ved ikke å gjøre pesto. Når du lager pesto pastasauser, hvitløksfedd, frisk basilikum, pinjekjerner og urter brukes sammen. Olivenolje og parmesanost blir deretter lagt til Pesto.

 Alfredo saus er en hvit fløtesaus kreditert til en italiensk kokk kokk, Alfredo di Lello, som oppfant den i 1920 i Roma. Det er en av de mest populære pasta sauser nytes i dag, og er i hovedsak knyttet til pasta fatet, fettuccine alfredo. Sausen er tradisjonelt laget med smør, fløte, parmesan og hvitløk. Nykvernet pepper legges til Alfredo saus og noen kokker en klype muskat også.

 •  Bolognese saus er en slags rød pasta saus.
 •  Pesto saus laget av basilikum blader.
 •  Olivenolje er en viktig ingrediens i mange pastasauser.
 •  Ragù, eller Bolognese saus oppsto i Bologna, Italia.
 •  Mange pastasauser har hvitløk.
 •  Orzo pasta.
 •  Bolle med pesto med basilikum.
 •  En hvit saus laget med smør, mel og melk, er brukt i mange pastaretter.
 •  Parmesan ost er en viktig ingrediens i tradisjonell Alfredo saus.
 •  Mezzaluna pasta.
 •  Pasta kan kastes med hvitløk og en liten mengde av hjerte-vennlig olivenolje.
 •  Italiensk saus er noen ganger mer robust og spicier enn andre røde sauser.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha