Hva er noen retningslinjer for å ringe for nødetatene?

 Det første du bør gjøre når du ringer nødetatene er å avgjøre om situasjonen er en nødssituasjon. Politi, brann og medisinsk personell alle har separate ikke-profesjonelt telefonlinjer for situasjoner som trenger oppmerksomhet, men ikke haster. Som en generell regel, er nødetatene kalt når noens liv er i fare, eller er det en betydelig risiko for skade eller tap. Vær oppmerksom på at ansatte i kundesenteret samtalen triage, så et hjerteinfarkt, vil en ambulanse være før et brukket bein vil i de fleste tilfeller, for eksempel.

 For små medisinsk nødhjelp, bør du gjøre pasienten til deg selv på sykehuset. Branner skal alltid rapporteres, som de kan spre seg i veggene eller under gulvet, og du kan være uvitende om omfanget av brannen. En politi utsendelse linje kan bli saksøkt for situasjoner som parkering brudd, mindre innbrudd, hærverk og mer. Forbrytelser i fremgang som truer menneskers trivsel kan rutes via et nødnummer, som 911 eller 999.

 Når noen svarer på en call center, er det første de vil spørre hva som er nødvendig. Tydelig problemet, er mange mennesker involvert, og for å vise om noen er i fare. For eksempel, hvis du ringe 911 fordi du har kommet over en bilulykke, kan du si: "Jeg er på åstedet for en bilulykke, og jeg ser fire ofre, hvorav en ikke ser ut til å puste." Dette gjør at samtalen responder direktemelding, en ambulanse, slik at mannskapet kan være forberedt på svaret på følgende spørsmål: plasseringen.

 Tydelig indikerer plassering, sammen med noen nyttige landemerker, er svært viktig. Hvis en adresse er adressen, sammen med tilleggsinformasjon som kan hjelpe nødetatene kan bli funnet raskere, som "det er ved siden av det gule huset", eller "vi er i fjerde etasje, andre dør til høyre." Dette gjør sentralen for å sende krisepersonell til din posisjon, og å gå videre til neste trinn, blir mer tydelig informasjon om situasjonen.

 Du bør være i stand til å indikere hva som skjedde eller hva som er tydelig skjer. Hvis ofrene prøve spesifikt om skader som du ser og om de puster. Avsenderen kan snakke deg gjennom kunstig åndedrett og hjertekompresjon som en av de pasienter synes å være i nød. Noen av spørsmålene som ber avsenderen kan virke rart, men de er ment å hjelpe. Hvis du ikke forstår et spørsmål, be om avklaring eller gjentakelse. Følg noen indikasjon på avsenderen kan gi deg, og holde seg på telefonen. Deretter ringe nødetatene, henge de opp først.

 Mange krever krise dispatchers ringe hang-ups rygg eller ekspedere politiet til adressen som er tilknyttet telefonen. Dette er grunnen til at det er svært uklokt å ringe akutt prank, som hastet ansatte kan ta bort fra virkelige kriser. Det er spesielt viktig for barn imponert med denne informasjonen.

  •  Politiet kan gi nødetatene.
  •  Tydelig å slå nummeret av ofrene i akuttmottaket slik at riktig mannskap kan sendes.
  •  Emergency dispatchers kan hjelpe innringere utføre HLR på en pasient med behov.
  •  En plutselig alvorlig skade er en grunn til å ringe 911.
  •  911 bør bare kalles når noens liv er i fare eller risiko for alvorlig skade på eiendom.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha