Hva er noen tips for å være trygg på offentlig transport?

 Mange folk oppfordres til å bruke offentlig transport som et alternativ til et personlig kjøretøy fordi det er billig, effektiv og miljøvennlig. I byer med et stort antall biler, kan offentlig transport også være en stor del av arbeidet fra hvor som helst fordi folk kan hoppe på en buss i stedet for å lete forgjeves etter parkering. Imidlertid kan kollektivtransport være risikabelt, særlig på ruter som går gjennom farlige nabolag, eller for folk som transitt bare sent på kvelden. Ved å være klar over din personlige sikkerhet mens du er på buss, tog og t-bane, kan du redusere risikoen for tyveri eller overfall.

 Den viktigste måten å beskytte deg selv på offentlig transport er å være klar over omgivelsene. Unngå å bruke en mobiltelefon eller andre elektroniske enheter, ikke bare fordi det vil distrahere deg, men også fordi det gjør deg til et attraktivt mål for tyver. Prøver å holde seg våken, spesielt om natten, og legg merke til mennesker sitter rundt deg og deres atferd. Hvis du føler deg ukomfortabel, flytte til et annet sete. Hvis du venter på en bussholdeplass eller stasjon, prøv å bo i lyset, og i nærheten av et offentlig sikkerhetsoffiser, er hvis man på vakt. Ved varsel, kan du beskytte deg selv ved å unngå en hendelse.

 Det er også viktig å være klar over dine personlige eiendeler på offentlig transport. Prøv har antall poser du holder deg til et minimum, og holde verdisaker og viktige eiendeler nær kroppen din. Hold lommebøker zippet innvendige lommer for å stjele dem hardere, og oppbevare bagasjen nær deg. På overfylt offentlig transport, kan det være vanskelig å stoppe folk behandle kofferten, men prøv å stikke dem under setet eller mellom bena for å gjøre dem mindre tilgjengelig.

 Når du går om bord offentlig transport, vil du passere eller fare klar. Dette gir raskere ombordstigning og slipper å rote i en veske eller bag, potensielt avsløre penger eller kredittkort. Hvis du får i sent på kvelden, sitte så nært som mulig til sjåføren, og fortelle sjåføren hvis du merker merkelig oppførsel hvis du føler deg ukomfortabel med en annen passasjer. Når får av, sørg for at du vet hvordan du skal nå dine mål, og holde et øye for folk å få med deg. Prøv å unngå dårlig opplyste områder om natten og reiser med en guide til offentlig transport, hvis du kan.

  •  Ved hjelp av en elektronisk enhet mens du bruker offentlig transport kan gjøre en person et mål for tyver.
  •  Mens du venter på en bussholdeplass, er det viktig å prøve å bo i lys eller i nærheten av en offentlig sikkerhetsoffiser.
  •  Verdisaker bør holdes i sikte hele tiden når du reiser ombord offentlig transport.
  •  Mens på en metrostasjon, unngå å bruke mobiltelefonen din, slik at du kan holde deg våken til dine omgivelser.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha