Hva er Optic Nerve Glioma?

 En synsnerven glioma er en svulst som vises i den strukturen som bærer visuelle input fra øyet til hjernen. De fleste gliomer, spesielt i små barn, er godartede og lett å behandle. Men noen tumorer hos voksne, hurtig kreftceller igjen, blir aggressivt og spre seg til andre deler av hjerne og kropp. Begge former for synsnerven glioma kan føre til delvis eller fullstendig tap av syn, samt hodepine og øye rykninger. Små og godartede svulster kan ofte fjernes kirurgisk, men bør en cancerous masse kan behandles med en kombinasjon av kjemoterapi og strålebehandling.

 Legene forstår ikke helt hvorfor optiske hjernesvulst vises. Noen studier tyder på at genetikk spiller en rolle i utviklingen, som mange pasienter familiær historie av nervevev svulster. De fleste godartede svulster vokser svært langsomt og kan ikke forårsake fysiske symptomer i flere måneder eller år. Det er mulig at gliomer har et barn foran hvert øye, selv om de fleste pasienter som har spesielle problemer. Ondartede svulster har en tendens til å utvikle seg raskt, bli kreft og begynner å spre seg i løpet av få måneder etter deres dannelse.

 En person som lider av en synsnerven glioma er sannsynlig å oppleve en viss grad av nedsatt syn. Synet tap er mest vanlig, men en avansert hjernesvulst kan påvirke alle aspekter av visjonen. Avhengig av hvor mye press tumor steder på synsnerven, kan det berørte øyet bule ut eller riste ukontrollert. Noen pasienter opplevde generelle symptomer på utmattelse, hodepine, kvalme og kognitive forstyrrelser.

 Når en lege har mistanke om en synsnerven glioma, til han eller hun som regel å henvise pasienten til en nevrolog få en offisiell diagnose. Nevrolog kan computertomografi skanner og magnetisk resonans imaging tester på øyne og hjerne, på jakt etter tegn på uvanlig masse og arr. Når en svulst oppdages, kan legen velge å få en liten prøve av vev for laboratorieanalyse. Tester kan avsløre hvorvidt massen er ondartet, godartet, eller et tegn på en annen og mer alvorlig sykdom i hjernen.

 Etter at en diagnose, kan nevrologen finne den beste behandling. Kirurgi kan vanligvis utføres på en liten synsnerven glioma i masseavgiftsdirektoratet og avlaste trykket på nerven. Hvis operasjonen ikke er vellykket eller kreft har spredd seg allerede begynt, kan det kreve en pasient for å gjennomgå flere runder med stråling eller cellegift. Pasientene er vanligvis foreskrevet smertestillende medikamenter og beskjed om å hvile øynene så mye som mulig under gjenoppretting. Behandlingen av godartede svulster fører ofte til å fullføre utvinning av syn, selv om ondartede problemer er sannsynligvis føre til noen permanent synstap.

  •  En synsnerven glioma er en svulst som er funnet på synsnerven, den nerven som overfører signalene fra øyet til hjernen.
  •  Noen pasienter med synsnerven giloma oppleve generell tretthet, hodepine og kognitiv svikt.
  •  Avansert synsnerven glioma kan føre til synstap.
  •  En hodepine er et vanlig symptom på synsnerven glioma.
  •  Legene forstår ikke helt hvorfor optiske hjernesvulst oppstå.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha