Hva er Oral Leukoplakia?

 Oral leukoplakia refererer vanligvis til muntlige forstadier til kreft. Vanligvis er oral leukoplaki sett på den indre vev av kinnet, eller det kan utvikle seg hvor som helst på tungen. Vanligvis leukoplakia utvikles som et resultat av kronisk irritasjon. Noen kilder til irritanter som kan bidra til forekomsten av oral leukoplaki inkluderer irritasjon fra dårlig tilpassede tannproteser, røyke eller skråtobakk. Personer som tygger tobakk vanligvis holde stoffet i munnen i lang tid, og bidra til muntlig irritasjon.

 En betingelse hårete leukoplaki er en form av sykdommen, noe som kan sees i immunkompromitterte pasienter. Hårete leukoplaki kan være første tegn på en HIV-infeksjon. Selv om denne tilstanden er et tegn eller symptom på HIV kan tyde på, kan også være forårsaket av benmargstransplantasjon eller etter Epstein Barr virus.

 Oral leukoplakia kan også ligne på en tilstand som kalles trost. Trost refererer til en infeksjon forårsaket av gjærlignende substans som kalles en candida. Thrush er vanligvis forbundet med immunsviktsykdommer som HIV.

 Typiske symptomer på oral leukoplaki kan flå lesjoner på tungen og kinn. Selv lesjonene er vanligvis grå eller hvit i fargen, kan også rødt. Røde munnsår er referert til som erythroplaki. Denne munn lesjoner kan økes noe, hard og myk tyknet. Alternativt kan munnen patcher fra hårete leukoplaki vises hvit og uklar. Disse lesjonene er vanligvis smertefri og er vanligvis funnet på tungen.

 Generelt kan en diagnose av oral leukoplaki skje etter at legen ser lesjonen. Hvite flekker vanligvis utvikler seg over måneder og kan være grovt og følsom for varme, berøring eller mat blir spiciness. Noen ganger kan legen bestille en biopsi av oral leukoplaki. En biopsi kan gjøre endringer eller mutasjoner som kan vise diagnostisk munnhulekreft.

 Behandling for oral leukoplaki kan omfatte fullstendig bortfall av munnen lesjon. Fjern irriterende kilder, for eksempel smertefulle proteser eller kroner, kan bidra til helbredelsesprosessen. Pasienter bør slutte å røyke og skråtobakk, da disse bidrar vesentlig til oral og slimhinneirritasjon. Pasientene blir ofte rådet til å søke hjelp fra legen sin hvis de ikke klarer å slutte å bruke tobakksprodukter på egenhånd.

 Noen ganger kirurgi kan anvendes for å skjære lesjonen. Orale leukoplakier fjernes vanligvis på legens kontor eller en poliklinisk setting. Lokalbedøvelse brukes til nummen i munnhulen, slik at lesjonen kan effektivt fjernes uten smerte. Mesteparten av tiden, er leukoplakia godartet og ufarlig. Disse munnsår vanligvis etter noen måneder hvis irriterende kilder blir effektivt fjernet. Pasienter rådes til å informere lege hvis de merker noen muntlige unormalt.

  •  Skråtobakk, som kan bidra til utvikling av oral leukoplaki.
  •  Hudlesjoner på tungen kan være symptomer på oral leukoplaki.
  •  Sigarettrøyking har vært knyttet til utvikling av leukoplaki.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha