Hva er payola?

 Payola er en kommersiell bestikkelse betalt til noen som går med på å delta i markedsføringen av et produkt eller tjeneste. Selv om det er lovlig å betale for opprykk, bør betalingen bli publisert for å gjøre det klart at en kampanje som er sponset. Hvis ikke laget denne kunngjøringen, kan kampanjen anses som ulovlig. Konseptet med bestikkelser opprinnelse i platebransjen, og har siden vokst til den kommersielle bestikkelser generelt inkludere.

 I musikkverdenen, er populariteten til musikk delvis bestemt av luften spille det på radiostasjonene. Dette brukes til å utarbeide statistikker, og kan også føre til økt salg for individuelle kunstnere og rapporter. I de tidlige dagene av radio, var det ganske vanlig å betale for spillet, med plateselskapene tilbyr bonuser til radiostasjoner i bytte for å spille visse sanger oftere. Dette bygget til et hode i 1950 og 1960, og det var noen payola skandaler noen ganger dømt til store bøter for partene for å ta bestikkelser.

 Hver gang en person i en posisjon av innflytelse godtar en betaling for opprykk og som ikke avsløre betalingen, kan det betraktes som en form for slaps. Offentlige etater som Federal Communications Commission i USA er ansvarlig for å sette og håndheve regler om markedsføring og reklame, og kan undersøke og iverksette tiltak når de har mistanke payola kan være involvert. I tilfeller der utbetalingene er tydelig oppgitt, er situasjonen ikke er lovlig og regulatoriske tiltak bør iverksettes.

 Noen plateselskaper har måter å komme rundt payola lover, for eksempel bruk av tredjeparts salgsfremmende verktøy radiostasjoner kringkaster til spesifikke tall oftere funnet. Denne skjørt noen ganger linjen av lovligheten. For up-and-coming artister som mangler innflytelse av plateselskapet støtte, kan denne praksisen være gjenstand for debatt og søksmål fordi det kan argumentere for at det setter dem i en urettferdig posisjon. Folk som ikke har de tilkoblingene og muligheten til å komme seg rundt payola lovene kan finne sine album mindre og mindre luft spillet. Dette kan begrense salg, noe som gjør det vanskeligere å få bookinger for direktesendinger, og ellers forstyrre utviklingen av en karriere.

 Folk som bestikke en bestemt person eller enhet som en radiostasjon mistenkte kan rapportere det til veilederne. Det bidrar til å gi støtte informasjon, slik at ledere til å grundig undersøke situasjonen og ta en beslutning om å gå videre med en sak for å vurdere bøter og andre straffer.

  •  Folk som ikke har de tilkoblingene og muligheten til å komme seg rundt payola lovene kan finne sine album mindre og mindre luft spillet.
  •  Payola innebærer en utveksling av penger til markedsføring av et produkt eller tjeneste.
  •  Folk som bestikke en bestemt person du mistenker at det rapportere til regulatorer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha