Hva Er Ponseti metoden?

 Den Ponseti metoden er en form for behandling for spedbarn født med klumpføtter. Tradisjonelle behandlinger for avviket inkluderer kirurgi på bein, sener og leddbånd i foten bevege seg til høyre. Den Ponseti metoden for behandling ikke trenger kirurgi og kan rette hell frem de fleste spedbarn ved en støpeprosess og vedlikeholdsperioden utviklet for å manipulere og strekke ledd og sener i føttene.

 Dr. Ignacio Ponseti utviklet manipulasjon metode clubfooted spedbarn ved University of Iowa i 1940, men det var ikke før på 1990-tallet at prosedyren begynte å bli mer vanlig i andre deler av USA og rundt om i verden, inkludert tredje verden. Den første delen av prosedyren innebærer en rekke utskrifts søkt frem barnet. En lege strekker forsiktig foten og ankelen, og er støpt for å holde foten i den ønskede stilling. En ny cast er brukt omtrent en gang per uke for de første månedene av livet ved foten strekke litt lenger hver gang.

 Etter støpeprosessen er fullført, blir barnet iført sko med en skreddersydd metallstang i mellom dem når som helst i ytterligere seks måneder. Denne enheten hindrer barnets føtter vende innover og hjelper stretch og videre manipulere sener, bein og bløtvev i føttene. Rundt barnets første bursdag, kan foreldre begynne å la sine barn til normal slitasje sko i løpet av dagen, men metallstangen må fortsatt brukes om natten frem til barnet er tre-fire år å fullføre engineering prosessen.

 Behandling med den Ponseti metoden er ofte ønskelig enn tradisjonelle operasjon av flere grunner. Kirurgi for å rette klumpfot misdannelser kan være svært dyrt, og i noen land kvalifiserte og trente kirurger er vanskelig å finne. Spedbarn som risikerer infeksjon, kirurgi, anestesi gjennomgå reaksjoner, og problemer med sårheling som ikke forekommer når de behandles med den Ponseti metoden. En av de mest overbevisende grunner til leger og foreldre manipulasjon teknikker å velge mellom kirurgi er at barn som vanligvis er mer fleksibel med denne metoden og funksjonell enn barn som krever kirurgisk behandling, som kan føre til stivhet gjennomgå.

 Vanligvis barn Ponseti metode for behandling av klumpfot gjennomgå ytterligere problemer eller begrensninger senere i livet. Streng overholdelse av programmet, særlig vedlikeholdsperioden, er det viktig å sikre at barnets føtter er strukket skikkelig. Mange av barna som ble behandlet med Ponseti metode for operasjon er nødvendig for å hjelpe strekke eller flytte akillessene, men disse operasjonene er mye mer mindre enn tradisjonelle klumpfot kirurgi.

  •  Klumpfot, en fødsel defekt, kan kreve kirurgi for å reparere.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha