Hva er prewriting?

 Prewriting er prosessen med å generere ideer og mulig innhold av et dokument, før begynnelsen av selve skriveprosessen for arbeidet. Noen som satt skrive en rapport for en klasse, for eksempel, kan begynne med å først sette seg ned og samle sine tanker om temaet og skrive det ut til en plan for papiret. Det er mange forskjellige strategier og metoder som brukes under prewriting, selv om de alle er vanligvis brukt til å skape sinnet av forfatteren og ordne på en side. Vanlige metoder inkluderer fri skriving, brainstorming, ved hjelp av tankekart eller gruppering, og stille spørsmål om emnet.

 Prewriting Prosessen skjer vanligvis før skrivingen er startet, men falske starter i skriveprosessen kan føre til en rekke av dagens bruk av tilsvarende virksomhet. Ulike metoder kan brukes til å generere en skrive kommandoen prosjektideer og den beste prosessen avhenger vanligvis på preferansene til forfatteren. Formålet og innholdet i den skriftlige arbeidet en person ikke kan også ha implikasjoner for hva slags prewriting aktivitet er best i en bestemt forekomst.

 En av de vanligste formene for prewriting aktivitet kalt freewriting. I denne prosessen er en person som sitter ved en datamaskin eller med penn og papir og bare begynne å skrive. De første ideene trenger ikke å gå på temaet at han eller hun trenger å skrive om, og de første linjene kan være litt mer enn "jeg skrive om det faktum at jeg skriver er. Jeg skal skrive om erklæring, men Jeg vet ikke hva jeg skal skrive om. "Denne typen freewriting blir brukt til å hjelpe noen begynne å skrive, for å få blyanten i bevegelse, og til å begynne skiftende hans eller hennes tanker rette stemningen for skriving.

 Brainstorming er en vanlig form for prewriting der en person begynner notering eller skrive ulike ideer og ord som synes viktig tema. Disse ordene er ikke alltid brukt i sin endelige papiret, men de kan hjelpe noen begynne å tenke på hva som er nyttig. I stedet for bare å liste ord, eller etter den første brainstorming, kan noen også bruke tankekart eller clustering å organisere disse ideene. Prewriting som inkluderer slike metoder tillater en person å kontrollere hans eller hennes tanker i flere sammenheng, at bruken kan gjøre det enklere eller mer effektiv i selve skriveprosessen.

 Noen kan også stille spørsmål om emnet som han eller hun skriver om i begynnelsen av skriveprosessen. Dette kan bidra til å identifisere forfatteren spørsmål som må besvares i den skriftlige arbeid, samt ideer til hvor du skal begynne å generere forskning. Den enkleste spørsmål å begynne med er ofte de "5 W og en H" av "hvem", "hva", "når", "hvorfor" og "der" med "hvordan". Andre spørsmål kan være mer spesifikk i naturen, avhengig av saksforholdet, og disse kan alle brukes som et rammeverk for utvikling av full papir.

  •  Å skrive ned noen ideer på papir for et oppdrag, rapport eller prosjekt anses prewriting.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha