Hva er problemene forårsaket av dårlig justering av ventilen?

 Motorene er presisjonsmaskiner; bevegelsen av flere deler må nøye synkronisert å gjøre motoren kjøre riktig. Innsug og eksosventiler er avgjørende for optimal motorytelse. Disse ventilene inneholde mekanismer som må stilles riktig for å aktivere temperaturendringer og kompensere materialet slitasje. Kjører en bil med feil justerte innsug og eksosventiler kan ha en skadelig effekt på bilen.

 Ujevn tomgang

 Alle innsug og eksosventiler i en motor er å åpne og lukke på riktige intervaller for å la motoren kjøre jevnt. Disse ventiler har en liten klaring mellom selve ventilen og mekanismen som aktiverer ventilen. Dette spillet kalles "pisk". Dersom ventilklaring er feil innstilt, kan motoren svare ved å kjøre grov på tomgang, spesielt under den varme opp.

 Redusert effekt

 Innsug og eksosventiler, som ikke er justert for å åpne og lukke på riktige tidspunkt forringe muligheten for en motor til maksimal effekt. Innsugningsventilene kontrollere når og hvor lenge brennstoffet slippes inn i forbrenningskammeret, og må være synkronisert med hastigheten av stemplene for å tillate den maksimale mengden av blandingen i motoren. Avgassventiler utfører en lignende funksjon, men deres mål er å gjøre det mulig for eksosgasser som forlater motoren. Hvis ventilene ikke er riktig innstilt, vil motoren ikke brenne drivstoff på maksimal effektivitet. Kraft og kjørelengde deretter avta betraktelig.

 Skadede ventiler

 Den mest alvorlige resultat av feil ventilklaring justering er skade på ventiler og tilhørende komponenter. Stille klareringer fører vage deler av ventilmekanisme å hamre sammen, skade ventiler og etableringen av en støy banket eller rasling. Innstilling for trange klaringer kan helt forhindre stengeventiler, som kan forårsake skade på den ekstreme varmen og svikt i hele ventilen. Hold alltid motoren ventiler justert i henhold til produsentens spesifikasjoner.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha