Hva er prokallikrein?

 Prokallikrein er et såkalt pro-enzym i kroppen, en kjemisk substans med evnen til et enzym være aktiv når det spaltes. Dette bestemte forandring i enzym pro-kallikrein, et aktivt enzym som er involvert i koagulasjonsprosessen og reguleringen av blodtrykket. I sjeldne tilfeller, folk prokallikrein mangel at ikke nok av denne forbindelsen er produsert. Dette kan noen ganger føre til helseproblemer, og uregelmessigheter i blodkjemi.

 Prokallikrein aktiveres av faktor XII, et blodprotein. Når dette proteinet blir spaltet av den aktive enzymet kallikrein i å spille en rolle i å forårsake koagulering prosess og regulering av blodtrykket. Kroppen bryter ned komponentene for fjerning og gjenvinning når enzymet er i bruk, slik at en konstant tilførsel av råstoff for produksjon av flere prokallikrein, så vel som andre pro-enzymer, og aktive enzymer.

 Disse pro-enzymet er også kjent som Fletcher faktor, oppkalt etter en bemerkelsesverdig familie med prokallikrein mangler studert i USA. Folk kan oppleve en mangel på prokallikrein levrer avvik, for eksempel utvikling av blodpropp, og kan også fritt blødninger fra slimhinner. Risikoen for spontanabort kan også økes, avhengig av hva slags problem. Som vanlig med genetiske defekter, kan variere hvor alvorlig mangel, slik som folk arve ulike fragmenter av genetisk materiale. Personer med blodsykdommer som sigdcelleanemi er mer sannsynlig å ha lave nivåer av prokallikrein i kroppen sin.

 Den kallikrein genereres når dette pro-enzymet spaltes spiller en rolle i den kinin-system, en kompleks prosess med hensyn til blodkoaguleringskaskaden. Kallikreins kan frigi kininer fra kininogenene, og kan også skille plasma fra plasminogener. Den nøyaktige rolle for dette enzym i kroppen fortsetter å være gjenstand for undersøkelse og kallikreins identifisert i varierende konsentrasjoner i mange områder av kroppen.

 Hvis folk ser ut til å koagulere og har andre sykdommer i blodet, kan blodprøver utføres for å lete etter mulige årsaker. Dette kan avsløre mangler eller utskeielser av ulike forbindelser i blodet, for å gi viktig informasjon om opprinnelsen av tilstanden til en pasient. Det er ofte et resultat av en arvelig sykdom, og det kan være en familiehistorie med sykdommen. I andre tilfeller folk skaffe en genetisk mutasjon i livmoren, eller et problem ved at prokallikrein-mangel som følge av en pågående sykdomsprosessen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha