Hva er proventriculus?

 Proventriculus er en av de to deler av en birda € ™ s mage. Dette legeme har en meget sur pH, og brukes til å myke opp mat, slik at det er lettere å fordøye for fuglen. Strømforsyning som ikke kan fordøyes i proventriculus til magen, der grus og skitt arbeid mat pause.

 Det er noen forskjeller mellom hvordan en fugl spiser og hvor ofte spiser pattedyr. Som fugler har nebb i stedet for tennene, de kan ikke tygge maten, men svelger den i biter store biter. Fugler spiser også veldig fort, spiser mat raskere enn magen kan håndtere. En birda € ™ s fordøyelsessystemet er utstyrt for å imøtekomme denne dietten, er proventriculus bare ett av organene i denne prosessen.

 For mange fugler, er det første organ i fordøyelsessystemet kalt avlingen. Mange, men ikke alle, av fugler som legemet, som ligger i spiserøret. Avlingen fungerer som en slags mat lagringsplass. Når en fugl forbruker mer mat enn magen på samme tid til å fordøye noen av disse matvarer ligger i avlingen. Litt mat er flyttet fra avling til magen når magen forberedt på å fordøye mer mat. Når maten forlater fabrikken, kommer den i proventriculus.

 Magen av en fugl består av to deler, proventriculus og kråsen. Magesyre i proventriculus, i særdeleshet saltsyre, sammen med slim, og enzymet pepsin for å bli brukt til å bryte ned og dempe alle bitene av mat. Denne del av magesekken kan være meget surt, noen ganger opptil 0,2 på pH-skalaen. Den høye surhet bidrar til at maten er fordøyd svært raskt.

 Etter at maten er myknet, beveger det i den andre delen av magen, kalt kråsen. Kråsen arbeider med en spesielt hard mat som fordøye den proventriculus mykne utilstrekkelig. Dette kan frø eller kjøttetende dyr bein. Kråsen inneholder sand og små steiner som fuglen har konsumert, og disse partiklene bidra til ytterligere bryte fra hverandre disse ufordøyde matrester.

 Mens alle fuglene er lik i å ha en proventriculus og gizzard, kan disse organene varierer mye mellom artene. Hvis en birda € ™ s diett består hovedsakelig av frukt eller myk kjøtt, kan arbeidet med proventriculus være tilstrekkelig til å bryte ned maten, og kråsen kan være ganske liten. Fugler som spiser frø eller mange-legged dyr, men kan ha en veldig stor og sterk gizzard.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha