Hva er påskeaften?

 I den kristne kirke, er påskeaften lørdag mellom langfredag ​​og påskedag. I noen kristne tradisjoner, den dag i dag, blant andre navn kan bli kjent, for eksempel Black Saturday, påskeaften, eller den hellige og Stor lørdag. Tradisjoner for påskeaften varierer fra menighet til menighet, men gjenspeiler ofte dyster stemning på dagen der Kristus lå i graven. I mange kirker i dag er preget av faste og strenge religionsutøvelse, og tilgang til sakramentene kan sterkt begrenset.

 I fastetiden, perioden med den kristne kalenderen som markerer tiden frem til lidelse og død, mange kristne kirker pålegge restriksjoner på sine medlemmer til å oppmuntre en slik oppmerksomhet på Kristi offer. I noen kirker, er bryllup ikke feiret i løpet av denne tiden, og kirkemedlemmer kan bli oppmuntret til det begrensede fort avstå praksisen med å spise visse matvarer, eller gi andre fornøyelser på denne tiden. Lent endene på Holy Week, som begynner med palmesøndag, som minnes Jesu inntog i Jerusalem. På langfredag, kristne huske Kristi død på korset, som den Hellige lørdag som en dag med forventning om Kristi oppstandelse.

 Kirkene som bruker alter gulvbelegg i farger som matcher liturgiske år kan fullt ut ansvarlig for å fjerne skjærtorsdag tjenesten disse belegg, slik at alteret avdekke påskeaften. I noen kirker er imidlertid alteret dekket med svart tøy før påskedag. Nattverd er ikke generelt feiret på påskeaften og langfredag; Men det finnes situasjoner der nattverden og de andre sakramentene kan utføres i alvorlige tilfeller, for eksempel når en person er døende, og ønsker å motta nattverd. Kirker vil holde gudstjenester, men med mye å feire en utvidet påske Vigil som alle venter sammen for å feire oppstandelsen på påskedag.

 Injisere noen østeuropeiske kulturer en festlig notat i Holy lørdag feiringer med skikken med å velsigne kurver. I mange liturgiske kirker, er fasteperioden preget av betydelige kosttilskudd restriksjoner. I den østlige ortodokse kirker, inkludert medlemmer av Kirken er generelt bedt om å avstå fra å spise kjøtt, egg og meieriprodukter. Påskedag, kan disse matvarene konsumeres igjen og er ofte preget av et festlig måltid på påskedag. Familier vil samle stifter av en påskemåltid i en kurv og bringe dem til å velsigne menigheten for presten.

  •  Noen kirker vil ikke utføre bryllup i faste perioden.
  •  For kristne er påskeaften en dag med forventning for Kristi oppstandelse.
  •  Nattverd seremonier er generelt ikke utføres på påskeaften.
  •  I noen kulturer, vil folk samles for å dele et måltid i en påske kurv og bringe den til en prest for å velsigne.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha