Hva er pulmonal eosinofili?

 Pulmonal eosinofili er en medisinsk tilstand der pasienten lungebetennelse, ofte på grunn av en økt mengde av en bestemt type hvite blodceller eosinofiler. Det kan beskrives som en ytre eller indre, avhengig av årsaken til økningen i antallet eosinofiler. Noen ganger kan en sak av enkle pulmonal eosinofili ikke har alvorlige symptomer og kan selv gå bort av seg selv uten behandling eller medisiner.

 Forhøyede nivåer av eosinofile ofte at kroppen warding av et utenlandsk stoff som er produsert et negativt svar, for eksempel allergier. De eosinofile blir deretter reise direkte til infeksjonsstedet, og å kvitte seg med de fremmede stoffer ved produksjon av giftstoffer. Men lunge eosinofili eosinofile og dermed mengden av giftstoffer og så mye mer skade enn godt for lungene, noe som gjør betent. Eosinofili blir ofte assosiert med astma og allergisk rhinitt.

 En ytre pulmonal eosinofili forårsaket av eksterne faktorer, en av hvilke medisiner til pasienten vite allergiske, slik som antibiotika eller smertestillende midler. Luftbårne sopp og parasitter, slik som rundormer eller hakeorm, er også vanlige årsaker. I tilfelle av iboende pulmonal eosinofili, er den primære årsaken ofte ukjent, men tilstanden oppstår vanligvis med eller som følge av andre sykdommer eller tilstander, slik som brystkreft, lymfom, eller revmatoid artritt.

 Noen vanlige symptomer på lunge eosinofili er tungpustethet eller kortpustethet, tørrhoste og brystsmerter, hovedsakelig på grunn av den betente lungene constrict luftveiene og gjør det vanskelig for personen å puste. Økt pusting og tretthet kan også forekomme. Hvis tilstanden er spesielt forårsaket av en allergisk reaksjon på en medisin kan vises utslett. I avanserte tilfeller kan sykdommen også føre til hjertesvikt, å pumpe den manglende evne til hjertet og levere nok blod, fordi organet blir smalere nedover.

 Det er mange symptomer på lunge eosinofili som ligner på mange respiratoriske og lungesykdommer, slik at legen en rekke undersøkelser og laboratorietester kan kreve for å nøyaktig fastslå tilstanden. En indikasjon på at pasienten faktisk eosinofili er tilstedeværelsen av en knirkende lyd som kalles "ralling" når legen lytter til brystet gjennom et stetoskop. En komplett blodprosent vil avsløre om det er en økning på eosinofile og en X-ray eller betente lunger.

 Mellom de to, som skal behandles, typen ytre vanligvis enklere fordi årsaken er sannsynlig for å bli oppdaget og riktig behandlet, slik som antibiotika og soppdrepende middel kan administreres. I den iboende natur av eosinofili, er behandlingen av den primære sykdom som forårsaker lungesykdom vanligvis et alternativ. Imidlertid kan pasienten være å bistå puste ekstra oksygen.

  •  Viser X-ray eller lungene blir betent, som kan være et symptom på lunge eosinofili.
  •  En sprengning lyd ble hørt, mens en lege lytter til brystet av en pasient med et stetoskop kan være en indikasjon på pulmonal eosinofili.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha