Hva er Reconstructionist jødedommen?

 Reconstructionist jødedommen er en gren av jødedommen som legger vekt på kontinuerlig utvikling av jødedommen og det jødiske folk. Jøder som støtter Reconstructionist jødedommen aktivt oppfordre denne utviklingen fordi de føler at endringen er hva holdt jødedommen i praksis over en svært lang periode. Jøder som praktiserer jødedommen Reconstructionist utforske tradisjonelle jødiske tro og praksis i lys av både sin historie og sin moderne kontekst. De deretter bestemme hvordan disse tro og praksis kan bli akseptert, endres eller avvist på en måte som passer best til de moderne behov og verdier.

 De Reconstructionist Jødene har en rekke viktige kjerneverdier, inkludert troen på at jødiske folk bør nøye undersøke sin tro for å forstå dem fullt ut. De tror at Gud er kilden til all mening i livet, og at religion er en måte å prøve å forstå at meningen. Rekonstruksjonistisk jødedom støtter humanistisk syn på religion, noe som betyr at folk skaper religioner i stedet for å motta dem helt dannet fra en guddommelig kilde. Humanisten anerkjenner gyldigheten av andre religioner og oppmuntrer kommunikasjon og goodwill blant dem.

 Reconstructionist jødedommen ble grunnlagt av Rabbi Mordekai M. Kaplan i 1920 skrev han en bok og begynte et magasin, som begge var svært innflytelsesrik i utviklingen av den nye grenen av jødedommen. Kaplan mente at tradisjonelle jødiske tro og praksis var viktige, men at deres relevans bør undersøkes nøye. Mens tradisjonelle jødedommen hevder at tro og praksis er viktig fordi Gud befaler dem, Reconstructionist jødedommen hevder at de er viktige fordi mange mennesker tror og praktiserer dem sammen som et fellesskap.

 Kaplan tenkt på jødedommen som en sivilisasjon snarere enn en religion fordi den inneholder språk, kunst, kultur, etikk, historie og andre elementer som er viktige for sivilisasjonen. Gitt Kaplan fra Gud var at Gud var et resultat av prosessen med menneskelig selvutvikling og ikke en faktisk Gud eller kan eksistere. Mens Kaplan syn på Guds eksistens har påvirket Reconstructionist jødedommen, Reconstructionist mange jøder tror på Guds eksistens.

  •  Generelt jøder som praktiserer jødedommen Reconstructionist se prinsippene for sin tro så viktig fordi de oppfordrer tilbedelse som en felles aktivitet.
  •  Reconstructionist jøder følge visse kjernen tro, men også tror på kontinuerlig utvikling av jødedommen.
  •  Morgenbønn ved Vestmuren i Jerusalem.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha