Hva er Roseola?

 Roseola, mer korrekt kjent som roseola infantum er en vanlig barnesykdom. Så mange som 90% av barn vil bli utsatt under to år roseola, med om lag en tredjedel av disse barna utvikler sykdommen. I de fleste tilfeller kan sykdommen godartet, barnet ikke opplever langvarig skade, men i sjeldne tilfeller komplikasjoner kan oppstå og gjøre tilstanden verre.

 Disse viral infeksjon er også kalt eksantem subitum eller sjette sykdom. Det begynner med en klassisk høy feber, ledsaget av en rennende nese, irritabilitet, tretthet og hovne lymfeknuter. Når feberen pauser, virker som et karakteristisk utslett. Utslettet består av små røde flekker som hvit forvelle når de blir berørt, og det er ikke kløende eller irriterende, i motsetning til mange andre unge utslett.

 Resultatene vil etter hvert løse på egen hånd, og barnet vil komme tilbake til hans eller hennes normale aktivitetsnivå. Under høyden på roseola feber og utslett, kan barnet bli veldig rastløs og irritabel, og foreldrene kan ha en variasjon til å holde distraksjoner å holde seg rundt nivået av barnet involvert, slik som spill, leker og bøker som kan lese høyt foreldrene barnet.

 Med hvile og rikelig med væske hjemme, barn vanligvis gjenopprette fra roseola. I noen tilfeller kan en lege anbefale at enkelte medisiner over disk for å redusere feber og ubehag. Barnet kan også feberkramper hvis feberen er veldig høy, og dette kan være skremmende for arbeidstakere. Når feberkramper er observert, bør foreldrene ringe legen sin for å få råd.

 Barn med svekket immunforsvar oftere alvorlige komplikasjoner som følge av roseola, og i disse barna kan gjøres spesielle behandlingsanbefalinger. Foreldre til barn med svekket immunforsvar er vanligvis informert om den økte risikoen ved normalt godartet barnesykdommer som roseola, og de må sørge for at de har informasjon for legen kontaktes umiddelbart tilgjengelig, slik at de kan ringe for å få hjelp og råd raskt.

 I likhet med andre virusinfeksjoner, er roseola smittsomme. Barn med denne tilstanden trenger å bli hjemme for å unngå å spre viruset til andre, og fordi resten vil bidra til å bryte feber raskere. Andre husstandsmedlemmer bør være forsiktig med å vaske hendene etter kontakt med den smittede barn og immunsupprimerte voksne bør være advart å holde seg borte fra husholdningen til barnet føler seg bedre fordi de kan kontrakten viruset og bli veldig ill.

  •  Hovne lymfeknuter i halsen eller under armene er et vanlig symptom på roseola.
  •  Roseola begynner med en høy feber.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha