Hva er årsaken til Barretts øsofagus? Diagnostisering og hjem rettsmidler

Barretts øsofagus er en tilstand som påvirker den indre foring av spiserøret som følge av langvarig acid reflux. I denne sykdommen, det er en endring i den normale indre foring i spiserøret. Det blir lik foring av tarmen. Minst 10 til 15 prosent av personer som lider av kronisk acid reflux eller mer, viden kjent som GERD kan ha Barretts øsofagus. Røret som bærer maten og væsken fra munnen til magen kalles spiserøret.

Det er ingen spesifikke symptomer for å skille Barretts øsofagus.  Pasienten kan bare klage over symptomer på langvarig GERD, som halsbrann, smerter under brystbenet, klager over at mat kjepper i regionen i nedre spiserør, kvalme etc.

Barretts øsofagus er en årsak til bekymring fordi det er høy sannsynlighet for å utvikle kreftfaren, men i en mindre prosentandel. Det viktigste er å holde jevnlig oppfølging og undersøkelse av spiserøret når pasienten blir oppdaget for å ha Barretts øsofagus.

Årsaker til Barretts øsofagus Disease

Det er viktig å vite hva som er acid reflux eller Gerd før vi diskutere videre om Barretts øsofagus.  Normalt maten vi spiser passerer gjennom spiserøret til magen. Det går ikke tilbake tilbake i spiserøret. Den oppgulp av mat forhindres ved innsnevring av spiserøret ventil beliggende ved den nedre ende.

Men på grunn av en eller annen grunn når ventilen blir svakt, kan magesyre og saft lekke bakover inn i spiserøret irriterer slimhinnen i sin nedre ende. Dette kalles GERD eller sure oppstøt.

Konstant og langvarig reflux kan føre til endring i cellestruktur esophageal fôr, noe som gir opphav til en tilstand som kalles Barretts øsofagus. Imidlertid kan mange ganger Barretts øsofagus sees i de som ikke lider av symptomer på GERD. I slike tilfeller er årsaken er ukjent. Risikofaktorer for denne lidelsen er:

 • Hvis du har langvarig sure oppstøt og GERD.
 • Menn blir ofte utsatt for Barretts øsofagus enn kvinner.
 • Det er vanligvis observert hos personer over 40 år Satsen for sin forekomst hos unge mennesker er mindre.
 • Hvite menn er mer utsatt enn svart hudfarge individer.
 • Spise krydret og bitter mat, pickles, drikker alkohol, røyking, drikke varm te og kaffe, spise bearbeidet mat osv gi opphav til hyperacidity og sure oppstøt og senere Barretts øsofagus.

Barrett Spiserøret Diagnose

Endoskopi av spiserøret er en svært viktig prosedyre for diagnostikk av Barretts øsofagus. De eneste underliggende symptomer er at av sure oppstøt som halsbrann, smerter, kvalme etc. Så hvis det er en langvarig historie med acid reflux eller Gerd, utfører gastroenterolog vanligvis endoskopi.

I denne fremgangsmåten et lite rør som kalles endoskop som har lys og kamera, føres inn i halsen og i spiserøret og den indre foring er visualisert. En prøve av vev er tatt som et biopsimateriale og sendes til laboratoriet for å bekrefte diagnose av Barretts øsofagus og esophageal malignitet.

Hjem Rettsmidler For Barretts øsofagus

Siden sure oppstøt og halsbrann er faktorer som kan føre til Barretts øsofagus, bør det primære målet være å behandle acid reflux. Dermed vil det hindre utvikling eller nedgang fremdriften av Barretts øsofagus. Sammen med medisiner som protonpumpehemmere, H2-hemmere, og antacida, er nødvendig endring i livsstil.

 • Unngå å spise krydret og bitter mat.
 • Unngå alkohol og røyking.
 • Redusere inntaket av bearbeidet mat og hermetikk.
 • Unngå å drikke for varm te og kaffe.
 • Ikke legg deg ned i minst en time etter måltidene. Dette skyldes at de som har svak esophageal ventil, tilbakelent posisjon etter måltider tillate magen juice å strømme inn i spiserøret.
 • Spis bananer, epler, grønnsaker og frukt som er høy i vitaminer og mineraler. De har antioksidantegenskaper som beskytter mot skadelige frie radikaler som er ansvarlig for utvikling av kreft.
 • Redusere vekt hvis du er overvektig som det øker risikoen for acid reflux.
 • Mens du sover, må hodet og brystet nivå være høyere enn magen.

Når tilstanden er alvorlig eller hvis det er mistanke om malignitet, kirurgi og andre radikale tiltak skal vurderes.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha