Hva er årsakene til en stiv nakke og skulder?

 Årsakene til en stiv nakke og skulder kan omfatte dårlig holdning, stress, muskel forstuing i det området eller hodepine. Stivhet kan også være forårsaket av dårlig ergonomiske forhold, og er ofte ledsaget av smerte skuldre og armer. I mer alvorlige tilfeller, disse problemene ved en underliggende medisinsk tilstand som meningitt. Dårlig søvn posisjoner, spesielt når hodet og nakken støttes feil måte, kan også føre til skulder- og nakkeproblemer.

 En stiv, sår hals og skulder smerter er ofte forbundet med dårlig sittende eller stående. Når vekten av hodet ikke er riktig balansert vekt på nakke og skuldre, forårsaker stivhet og smerte. Stivhet forårsaket av dårlig holdning kan ofte bli korrigert uten medisinsk intervensjon. Noen mennesker, derimot, kan ha behov for en back spenne eller spesielle klær å ha på å korrigere dårlig holdning og avlaste skulder og nakkesmerter.

 Stress er også en vanlig årsak til nakke og skulder stivhet. Mange mennesker har en tendens til å ubevisst stramme skuldermusklene når du arbeider med bekymring og frykt. Dette resulterer i en stiv, stramme muskler. Langvarig stivhet kan også føre til kroniske smerter i disse områdene.

 I noen tilfeller, skulder- og nakkesmerter indikerer en alvorlig medisinsk tilstand, slik som meningitt. Bakterielle former av denne sykdommen skal behandles med antibiotika for skriving. Foruten skulder og nakkestivhet, kan en smittet person også være kvalme, hodepine og oppkast. Mens noen kan trekke bakterier som forårsaker sykdommen forekommer oftest hos små barn.

 Til muskel sprains grunn av en atletisk skade, å plassere for mye stress på nakken og skuldrene, eller feil holdning under trening generelt føre en stiv nakke og skulder. Når ubehag er forårsaket av en muskel forstuing musklene må være utstyrt slik at de kan helbrede. Anti-inflammatoriske medisiner og en lett massasje kan også bidra.

 Hodepine forårsaket av stress, matallergier, mangel på kvalitet hvile og gjentatt eller langvarig arbeid kan også bidra til stivhet. En koffein avhengighet eller hopper over måltider kan også føre til hodepine, nakke- og skulderproblemer kan oppstå. Ofte symptomene er lettet etter hvile og over-the-counter eller urte hodepine rettsmidler. Personer med kronisk hodepine symptomer kan trenge legehjelp.

  •  Stress er en vanlig årsak til nakke og skulder stivhet.
  •  Krukker kan brukes til å berolige ømme og stive muskler i nakke og skuldre.
  •  Selv ergonomiske stoler kan bidra til å avlaste en stiv nakke og skuldersmerter, er det likevel viktig å ta regelmessige strekk pauser.
  •  Nakkestivhet forårsaket av bakteriell meningitt må behandles med antibiotika og sykehusinnleggelse.
  •  En massasje kan bidra til å avlaste en stiv nakke.
  •  Dårlig holdning kan føre til skuldersmerter.
  •  Anti-inflammatoriske medisiner og mild skulder massasje kan bidra til å kurere muskelskader.
  •  Spenningshodepine kan føre til stiv nakke og skulder.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha