Hva er årsakene til narkolepsi?

 Narkolepsi er en sjelden lidelse der biologiske mønstre av søvn og våkenhet er dårlig regulert av hjernen. Pasientene er utsatt for overdreven søvnighet på dagtid og raskt falle i dyp søvn hvor musklene er midlertidig lammet. Til tross for mange år med moderne forskning, den eksakte årsaken til narkolepsi er fortsatt uklart. Lidelsen er nesten helt sikkert et resultat av spesifikke genetiske mutasjoner, og nyere studier har kommet nær pinpointing gener som er involvert, og forklare hvordan de utløse symptomer. I tillegg har forskjellige miljøforhold, er sannsynligheten for å utvikle søvnforstyrrelse øke etter hvert som den første genetiske årsaken til narkolepsi tilstede.

 De fleste søvneksperter mener at de viktigste årsakene til narkolepsi er relatert til genetiske mutasjoner på kromosom seks. En gruppe av gener på kromosomet, er den såkalte human leukocytt-antigen-komplekset er studert. HLA-komplekset først og fremst er involvert i immunsystemfunksjonen hos mennesker. I mange mennesker med narkolepsi, mutasjoner i HLA gener synes å autoimmuunresponsen nevroner som hypocretin, en viktig kjemisk stoff som fremmer ha angrepet trigger årvåkenhet. Uten tilstrekkelig hypocretin, hjernen er ikke i stand til å opprettholde normal søvn og våkenhet mønstre.

 Andre genetiske årsaker til narkolepsi er også identifisert. I studier på hunder, fant forskerne at kromosom 12 mutasjon kan påvirke nevral reseptor for hypocretin. I stedet for neural celledød, er mangelen på hypocretin forårsaket ved å absorbere en manglende evne av neuroner. Aktuell forskning håper å bedre klargjøre sammenhengen mellom hypocretin, narkolepsi, og nevrale aktiviteten.

 Genetics alene er vanligvis ikke tilstrekkelig til å aktivere narkolepsi. Andre faktorer som traumatiske og hjernen tumorer, de delene av hjernen være at søvnsykluser, bevissthet og muskelkontroll og angrep kontroll. Spesielt er skade på hypothalamus og pons i hjernestammen tett knyttet til ekspresjonen av narkolepsi symptomer hos noen pasienter. Biologiske faktorer relatert til hormonelle ubalanser, og langvarig stress, kan bidra til uorden også.

 Miljøfaktorer er også potensielle triggere eller årsaker til narkolepsi pasienter som er genetisk disponert for knapphet hypocretin. Alvorlige virusinfeksjoner, røyking, eksponering for miljøgifter, og dårlig mat valg som fører til fedme er alle korrelert med narkolepsisymptomer. Det er sannsynlig at fremtidig genetisk forskning og kliniske studier mer informasjon om rollene som mutasjoner og miljøfaktorer spiller i å endre kjemikalier i hjernen og fører vil avsløre til uttrykk av tilstanden.

  •  En person som lider av narkolepsi kan sovne uten forvarsel.
  •  Skade på hypothalamus er nært forbundet med uttrykket av narkolepsi symptomer hos noen pasienter.
  •  Ikke får nok hvile kan legge til narkolepsi.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha