Hva er sammenhengen mellom ADHD og PTSD?

 Forbindelsen mellom ADHD og posttraumatisk stresslidelse er at symptomene på sykdommen kan noen ganger hver etterligne hverandre øker risikoen for feil diagnose. Dette problemet er vanlig hos barn med symptomer på ADHD, for eksempel problemer med konsentrasjon, vaktsomhet, og viser risikable impulsive handlinger. Den viktigste forskjellen er at disse barna har gått gjennom en veldig skremmende eller urovekkende hendelse, slik som krig, vold eller en naturkatastrofe. Den resulterende atferd kan ofte føre til forvirring i psykisk helse terapeuter som kanskje ikke oppleves å skille mellom ADHD og PTSD.

 ADHD og PTSD har ofte lignende overflate symptomer hos unge pasienter som ennå ikke har utviklet sofistikerte kommunikasjonsevner er nødvendig for å beskrive traumatiske hendelser i detalj eller å artikulere varige effekter. Psykisk helsevern kan vanligvis få en dypere forståelse ved å stille slike pasienter konkrete spørsmål om tidligere negative erfaringer til å være mulige årsaker til PTSD. En av de viktigste forskjellene mellom ADHD og PTSD er PTSD blant både barn og voksne bærer høyere mengder av angst, frykt og bekymring. Psykologer eller psykiatere ofte med høy forekomst av negative følelser om en bestemt hendelse som støttende bevis for diagnosen PTSD.

 Noen karakteristiske symptomer på ADHD inkluderer fremtredende følelser av frustrasjon i stedet for frykt. Mange ADHD lider føler periodisk sinne mot meg selv for å fokusere sin distractibility og vanskelighetene med en oppgave eller samtale om gangen. Disse negative følelsene ofte føre til sosialt upassende utbrudd hos barn med ADHD og samlivsproblemer hos voksne med ADHD. Både ADHD og PTSD bære høyere risiko for narkotikabruk for voksne.

 Tegn på PTSD kan ofte være vedvarende mareritt, søvnløshet og visuelle flashbacks av den traumatiske hendelsen mens våken. Disse typer symptomer kan være merkbare problemer med skole eller arbeid ytelse som vanligvis forbindes med ADHD årsak. Helsepersonell rapporterer ofte at både menn og kvinner med PTSD har vanskeligheter møtt ellers vanlige livssituasjoner som minner dem om deres traumer. Denne spesielle atferd er ofte avgjørende for ulike ADHD og PTSD diagnoser.

 Behandlinger for ADHD og PTSD er også tydelig annerledes. Mange mennesker diagnostisert med ADHD nytte av reseptbelagte medisiner i kombinasjon med atferdsterapi. Noen ADHD pasienter biofeedback kan også være et effektivt behandlingsalternativ. PTSD pasienter blir også behandlet med intensiv psykoterapi og kan være annerledes i sin tilnærming.

  •  Konsentrasjonsvansker kan være et tegn på ADHD hos barn.
  •  Personer med PTSD er ofte plaget av påtrengende minner om traumatiske opplevelser som kamp.
  •  Post-traumatisk stress lidelse er en psykiatrisk lidelse forårsaket av fysiske eller emosjonelle traumer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha