Hva er sammenhengen mellom metabolsk syndrom og overvekt?

 Forbindelsen mellom det metabolske syndrom og fedme er den sentrale eller abdominal fedme er en av de betingelser som bidrar til diagnose av tilstanden. Metabolsk syndrom er en samling av symptomer snarere enn en medisinsk tilstand som fører til en økt risiko for hjerte- og karsykdommer og diabetes. Andre risikofaktorer som bidrar til syndromet inkluderer vanligvis diabetes og pre-diabetes, høyt blodtrykk, og unormal lipid.

 Metabolsk syndrom har blitt beskrevet som forholdet mellom metabolske lidelser så som type 2 diabetes, dyslipidemi, insulinresistens og hypertensjon som til sammen fører til en økt risiko for kardiovaskulær sykdom. Folk metabolsk syndrom og fedme har en mye høyere risiko for å utvikle hjertesykdom og diabetes enn de som ikke gjorde det. Minst tre risikofaktorer er til stede før diagnose av metabolsk syndrom kan gjøres. Disse risikofaktorene omfatter et stort midje måling, kjent som abdominal eller sentral fedme, høyt nivå av triglyserider i blodet, et lavt nivå av god kolesterol, høyt blodtrykk og høyt blodsukkernivået som kan være utbruddet av diabetes måter.

 Mens noen anser disse forholdene hovedsakelig på grunn av dårlige livsstilsvalg kommer til å ha andre mener at disse forholdene kan utvikle seg i livmoren. Forskning på koblingen mellom fedme, genetikk og risikoen for sykdom utføres mange romer bestemme om metabolsk syndrom og fedme er forårsaket av dårlig diett og livsstil og hvor mye på grunn av genetikk. Som følsomhet overfor utvikling av slike tilstander blir bedre forstått, kan deretter behandlinger som livsstilsendringer, og medikamenter bli utført tidligere. Den nyeste forskningen viser at alle risikofaktorer for metabolsk syndrom og fedme er sterkt arvelig og en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer er ansvarlig for deres skapelse.

 Abdominal fedme er den mest vanlige manifestering av metabolsk syndrom, og det er også den mest vanlige årsaken til insulinresistens, spesielt hos barn. Forekomsten av metabolsk syndrom øker med graden av fedme og mer overvektig person, jo verre de enkelte symptomer eller tilstander som høyt blodtrykk og forhøyede triglyserider. Flere og flere mennesker er diagnostisert i industrialiserte land med metabolsk syndrom skyldes i hovedsak den økende forekomsten av fedme og det anses at for å nå syndromet, sammen med sine individuelle komponenter, vil være epidemiske proporsjoner i nær fremtid.

  •  Personer med høyt blodtrykk har økt risiko for utvikling av metabolsk syndrom.
  •  Folk som metabolsk syndrom og fedme har en mye høyere risiko for å utvikle hjertesykdom og diabetes.
  •  De med metabolsk syndrom kan ha nytte av en lav-glykemisk diett, som understreker hele korn enn bleket hvitt mel favoriserer.
  •  Abdominal fedme er en av de betingelser som bidrar til en diagnose av metabolsk syndrom.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha