Hva er sammenhengen mellom organisasjonskultur og miljø?

 Organisatoriske og omgivelsene relatert til den grad at miljøet er nesten alltid påvirke strukturen av en organizationâ € ™ s kultur. Miljøet spiller en så viktig rolle i organisasjonskultur som kanskje har et internasjonalt selskap med en etablert organisasjonskultur å restrukturere eller endre sin kultur i henhold til de dikterer av sine omgivelser. For eksempel, et selskap basert i USA oppdager at den type selskap som arbeider i USA ikke vil fungere i enkelte arabiske land. Dette er bare påvirket av miljøfaktorer på bedriftens styrker. Dersom selskapet ønsker å gjennomføre aktiviteter i merkelige steder, ville det ha å tilpasse sin organisasjons skreddersy sitt nye miljø.

 Organisasjonskultur refererer til hvordan en bedrift har bestemt dens metoder av forventede handlinger i enhver situasjon. Dette kan omfatte faktorer som påkledning, måte av samhandling mellom ansatte og ledelse, og arten av forventningene til selskapet med sine ansatte. Organisatoriske miljøet er en referanse til den type miljø der en virksomhet opererer. Dette gjør at både det ytre miljø og indre miljø.

 Politikken til regjeringen i stedet er en ekstern miljøfaktor påvirker kan ha på selskapsstrukturen. For eksempel, noen land har en politikk som ekskluderer kvinner fra visse typer aktiviteter på arbeidsplassen. En slik politikk kan selv diktere hvordan kvinner bør kle og hvordan man skal forholde seg til andre ansatte. Et selskap med en bedriftskultur som kan fremme likestilling i arbeidslivet for å forkorte harmoni med sine omgivelser slik praksis. Dette er bare ett eksempel på hvordan organisasjonens kultur og miljø er i slekt.

 Fagforeninger foreta en ny faktor i organisasjonskultur og miljø. Dersom arbeidsmarkedet er spesielt sterk og ofte engasjert selskapet i ulike arm-vri metoder omfatter hyppige streiker eller trusler om streik, bør forholdet mellom ledelse og ansatte er anstrengt til de ulike fagforeningene. Siden selskapet bestemmes av aktiviteten til de menneskelige elementer av aksjeselskap, vil denne spenningen være de daglige aktiviteter som gjennomføres i saker av selskapet. Dette kan være selskapets påvirker den grad at det er en følelse av gjensidig mistro og mangel på hjertelighet mellom ledelse og generalstaben. Denne faktoren stammer fra en intern konflikt mellom organisasjonskultur og miljø.

  •  Organisasjonskultur refererer til hvordan en bedrift har bestemt dens metoder av forventede handlinger i enhver situasjon.
  •  Et selskap basert i USA kan finne at innholdet av selskapet som opererer i USA ikke vil fungere i enkelte arabiske land.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha