Hva er Seitan?

 Seitan er en pseudo-japanske ordet for teksturert hvetegluten brukt som kjøtt erstatning i mange asiatiske land, og for de som er på en makrobiotisk diett. George Ohsawa, en japansk filosof og utvikler av makrobiotiske diett, noen ganger innførte begrepet, det er tenkt, på begynnelsen av 1960-tallet, men dette er ikke sikkert. Han viste til en erstatning for kjøtt populært blant vegetariske buddhister, særlig, selv om det har blitt en del av kjøkkenet i mange land.

 Seitan er gjort ved å ta i hvetemel og vann for å gjøre vasking av stivelsen. Hjem kokker kan gjøre dette, og instruksjoner er tilgjengelig på The Farm Cookbook, produsert av The Farm, vegetarianer kommune i Summer, Tenn. The Farm kokebok som heter seitan bare "gluten", fordi dette er hva som er igjen av måltidet når all stivelsen har forsvunnet.

 Seitan er en tøff, tett, fibrøst stoff som etterligner mange av de ønskelige egenskaper av kjøtt, inkludert alle viktige "munnfølelse". Hvis det skylles og klar for matlaging, er det krydret og oljet, og deretter kan roteres i biter eller mindre biter og kokt, vanligvis med en saus. Seitan en tendens til å slå gråaktig når kokt, så en fargerik saus er nødvendig for en velsmakende plate. Grill og teriyakisaus er populært i Vesten, mens karri sauser er utbredt i Asia.

 Den tofurkey har blitt populært de siste årene, og denne vri på Thanksgiving er noe mer enn en stor del av erfarne, oljet seitan. Mange vegetarianere foretrekker seitan som kjøtt erstatning fordi det føles og tygger mer som ekte kjøtt.

 Slik som tofu, seitan tendens til å være ganske tørt av seg selv, slik at de rette urter er viktig. Noen kokker marinere før matlaging seitan, som også bidrar til å beholde mer smak. Det har også en tendens til smaken av hva du skal bære i pannen.

 Seitan er tilgjengelig vanlig - noen ganger referert til som "hvete kjøtt" - eller utarbeidet i bokser, de fleste av de asiatiske dagligvarebutikker. Eller kan den eventyrlystne kokk til å prøve å lage seitan hjemme og lage mat i en favoritt oppskrift.

  •  Seitan er laget av hvete.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha