Hva er Sekihan?

 Mange land, øst og vest, en tradisjonell oppskrift for røde bønner og ris, med små variasjoner i hver. I Japan, er fatet forsøker å trenge inn i ris med fargen på bønner. Kjent som sekihan, bokstavelig talt "rød ris," denne retten er tilberedt i en pott med hvit ris og røde bønner, pluss noen urter for å unngå smak tørt.

 Japanske Innenriks belgfrukter blir ofte brukt til sekihan, som også under navnet Osekihan. Den viktigste komponenten er den røde Azuki bønner, som brukes i mange japanske oppskrifter, spesielt hvis omtalt som rød bønne lim. Andre vestlige raser som nyrer og røde meksikanske bønner er egnede erstatninger.

 Bønner er, men en viktig del av sekihan. Mange kokker bruke enten klebrig eller ikke-klebrig rekke hvit ris. Noen bruker en kombinasjon, for eksempel en oppskrift som krever klebrig fire deler til en del av ikke-klebrig ris. Er rundt seks deler ris brukes i omtrent én del bønner, må ris være gjennomvåt med en mørk rosa eller lys rød farge.

 For å forberede sekihan, er risen først renset i flere serier av vann soakings. Når vannet er klart, er risen ofte igjen suge i flere timer. Bønnene blir rengjort og kokt i vann, og deretter ris tilsettes, sammen med noen salt. Når du går tilbake til den koke, er varmen redusert, og potten er dekket til ris og bønner er både mør.

 En populær japansk krydder for etterbehandling sekihan varmt gomashio. Dette saltet er blandet med noen ristede sesamfrø, som er rikelig spredd over ferdige produktet. Disse er de eneste ekstrakter nødvendige. Noen kokker imidlertid legge ytterligere azuki paste eller rødt fargestoff til potten, mens fatet er matlaging å intensivere fargene.

 Bortsett fra den salte sekihan, er en søt versjon også populært. Denne oppskriften legger sukker til ris og bønner som de begynner å lage mat i potten. Salt er helt utelatt å skape en særegen dessert-lignende parabolen. I stedet for gomashio skjønt, kokker kanskje mer sukker strø på toppen. Denne søte eller salte retter tilberedes gjennom hele året og kan bli funnet på restaurantmenyer, bento bokser og fra hjemmekjøkken. Det er en hyppig utvalg av forskjellige typer feiringer, også, fra bryllup til messer.

  •  Azuki bønner kan intensivere fargen sekihan.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha