Hva er Semiconductor minne?

 En halvlederminne, en form for elektronisk datalagringsenhet, er vanligvis brukt for minnet på datamaskinen, og utføres på en halvleder-baserte integrerte kretsen. Det finnes mange typer enheter som bruker halvlederminne, inkludert flashminne, read-only memory, og Magnetoresistive Random Access Memory. Ettersom denne type halvlederminne ikke-flyktig minne, slik at innholdet i hukommelsen er holdt lagret i enhetene, selv når maskinen er slått av. Flyktig minne slik som dynamisk direktelager eller et statisk direktelager kan også være basert halvledere. Forskjellen mellom ikke-flyktige minnet, og flyktig minne, er at det må ha en konstant elektrisk strøm for å opprettholde lagret informasjon.

 ROM er bare en av de mange typer av halvleder-basert datamaskin-minne som kan være ganske enkelt lest, og som ikke er skrevet. Bruksområder er å ha permanent minne uten strøm fra strøm og sikkerhet for sensitive data mot skadelige virus. ROM butikker felles programmer i et computerâ € ™ s system for konstant og konsekvent tilgjengelighet. De vanligste og mest brukte programmer i ROM-programmet er Basic Input / Output System. Det er i ROM, slik at en datamaskin kan starte opp operativsystemet.

 Flash-minne, eller bare blits, er en annen type halvleder minne funnet i datamaskiner samt smarte telefoner, MP3-spillere, Global Positioning System enheter, USB-stasjoner og digitale kameraer. Siden enheter som de er bærbare, og er gjenstand for tap av elektrisk kraft, med flash-minne er en fordel, fordi alle former for hukommelse lagret vil bli holdt i enhver omstendighet. Flash-minne kan slette hele blokker av data, snarere enn individuelle bytes, og kan finnes i enheter som bruker programmer som krever stadige oppdateringer. Minnekort og USB-stasjoner bruker blits på grunn av den høye frekvensen av overføring av informasjon og høy kapasitet på lagring av informasjon. Disse enhetene kan også være maskinvarekryptering thatâ € ™ s bygget for formålet med passordbeskyttelse.

 En annen type halvleder RAM-minne som er flyktig og kan skrives og leses. Det finnes ulike typer RAM, særlig SRAM og DRAM. De to forskjeller som de første lagrer data mens dagens renn, og dette må forfriskning av elektrisk ladning med noen millisekunder. SRAM krever mindre energi, og er raskere enn DRAM, men er kostbare og mindre lagringskapasitet. DRAM har en større lagerkapasitet, og brukes derfor i datamaskinens minne.

  •  IPhone og andre moderne smarttelefoner bruker ofte både DRAM og SRAM.
  •  En halvleder-minne er funnet i USB-stasjoner.
  •  En MP3-spiller, som inkluderer flashminne.
  •  Flash-minne, en type halvleder-minne, kan bli funnet i smartphones.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha