Hva er sesamoid bein?

 Sesamoid bein er bein innebygd i en sene. De er plassert på ledd, for eksempel i hånden, fot og kne. Disse beina bistå i beskyttelse av senen, og forbedring av sin bevegelse ved å holde det litt vekk fra sentrum av leddet.

 I menneskekroppen, patella, eller kneskålen, i quadriceps sene, er den største sesamoid benet. Det er også to sesombein tommelen i adductor pollicis og bortfører pollicis brevis sener, og ett i hver pekefinger og en i hvert håndledd. Hver fot har to sesombein på ballen av foten, ved foten av stortåen, flexor hallucis brevis både sene.

 Omtrent to prosent av befolkningen, en medfødt forstyrrelse hvor hver sesamoid ben er delt i to deler. Denne tilstanden, kjent som todelte sesamoid bein kan også være forårsaket av traumer, selv om slike tilfeller er sjeldne. En person med todelte sesombein ikke nødvendigvis har tilstanden i hver av hans eller hennes sesombein. Tilstanden er vanligvis asymptomatisk, men direkte skade kan føre til mer alvorlige symptomer enn folk med normal sesamoid bein.

 En betennelse i sesamoid bein i stortåen, en tilstand som ballettdansere og andre atheletes en bestemt risiko til, heter Sesamoiditis. Tilstanden kan også være forårsaket av iført høye hæler eller stubbing tåen. Sesamoisitis er vanligvis en smertefull tilstand. Det kan være vanskelig å avgjøre om en sesamoid bein har blitt brutt, fordi X-ray sesombein så liten, omtrent på størrelse med en Jelly Bean. Tvert imot, et bein scan, praktisk sesamoid brudd diagnose.

 Sesamoid lesjoner i munnen kan behandles med hvile, karakterisert ved at en støpes eller veivene kan brukes til å stabilisere og å avlaste den berørte foten. Den skadde tå kan også bli støttet med et belte eller bandasje, eller egendefinerte orthotics i skoene til pasienten. Muntlige smertestillende midler som ibuprofen og cortisoid injeksjoner kan brukes til å lindre smerter og hevelse under healing prosessen proess. Fysioterapi kan være nødvendig for å hjelpe pasienten gjenvinne normal bruk av den skadde foten. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å korrigere sesamoid skader i munnen.

  •  Ballettdansere kan være følsomme for sesamfrø bein betennelse.
  •  Det er vanskelig å se en sesamoid pause med et røntgenbilde.
  •  Sesamoid sår kan trenge krykker.
  •  Resten er vanligvis nødvendig for seamoid frakturer, som også krever en cast.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha