Hva er Shilajit?

 Shilajit, også kjent som Silajit, et krydder som brukes i den indiske system av medisin som kalles Ayurveda. Dette anses å være en adaptogenic urt, et stoff som utholdenhet, stress og forbedrer styrke. Brukt som medisin i India så langt tilbake som antikken, har denne urten blitt brukt til å rense blodet, mot diabetes, og øke muskel opptaket av mineraler.

 I antikken, shilajit brukes til å forbedre energi, for å avverge sykdom og øke seksuell ytelse. Den "Kama Sutra" nevner bruk av shilajit gjennom tidene. I mer moderne tid har Shilajit vist seg å rense blodet, slåss mot magesår, og stimulere immunsystemet er. Noen entusiaster hevder at urten bremser aldringsprosessen dramatisk og øker fruktbarhet, selv om disse uttalelsene ikke er bekreftet av vitenskapen.

 Studier har vist at fordelene ved shilajit på diabetes, vekttap, og immunsystemet. Det er blitt oppdaget at shilajit dannes ved humification av planter at visse harpikser. Dette humification oppstår i en stein, og noen ganger urten er drevet av regnvann eller smeltende is. Andre ganger er det høstes av menneskehender. Naturen og egenskaper av denne urten kan variere sterkt fra vegetabilsk opprinnelse, landet og er den type stein i mange kilder mener at den beste og mest effektive formen for denne urten er Himalaya arter.

 Som med de fleste kosttilskudd, er det noen mennesker som presenterer stoffet som en magisk universalmiddel for mange plager. Dette kan være mange til å tro at det kan kurere mange alvorlige plager lede, når det faktisk, kan det ikke. Mens Shilajit kan forbedre enkelte områder og tilby hjelp til enkelte sykdommer, kan det ikke fungere på samme måte i hver person til å velge å ta det. Saker som bør vanligvis tas hensyn til blant annet kvaliteten på urt i et supplement valgt, og hvor høy dose faktisk.

 Shilajit inneholder høye konsentrasjoner av visse mineraler, som jern, at det er mulig å danne en overdose. Dette overdose kan føre til alvorlig helserisiko som mulig årsak til leversvikt. Av denne grunn er det vanligvis anbefales at en person vurderer dette tillegget for å snakke med en ernæringsfysiolog eller helsepersonell først. Noen medisiner og tilstander kan øke risikoen.

  •  Sår kan behandles med shilajit ekstrakt.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha