Hva er "silent spring"?

Hva er

Google hedrer med sin "doodle" i dag en kvinne i midten av forrige århundre, merket en endring av mentalitet når det gjelder sosial karakter. Rachel Carson er kjent for sin siste bok Silent Spring, utgitt i 1962, kort tid før han døde offer for kreft som ramponert for mye av sitt liv. I denne boken, den marinbiolog fordømte faren for intensiv bruk av kjemiske plantevernmidler og vekket universell bevissthet om hva det representerte beskytte miljøet og engasjement at menneskeheten hadde om overlevelse for fremtidige generasjoner.

Det kan derfor betraktes som et iøynefallende forløper for både økologi og moderne miljøvern, lenge før disse begrepene virkelig eksisterer i samfunnet. Som nevnt av en av de viktigste kjennere av sitt arbeid i vårt land, biolog Mercè Piqueras, president i den katalanske Association of Scientific Communication, Carson ikke fremme et forbud mot plantevernmidler i jordbruket, men ansvarlig bruk. Likevel, det oppsto en stor kampanje mot det som ble anklaget blant annet av hysterisk og kommunistisk. Ingen tvil om hans liv var ikke lett, for disse og andre personlige grunner, noe som også påvirket deres tilstand av å være en kvinne med selvstendig dømmekraft, med argumenter for å forsvare sine ideer og flott informativ kapasitet. Muligens denne siste kvaliteten, skriving av vitenskapelige emner med rigor mens lesbarhet og klarhet med allmennheten, var den som skapte store fiender mellom næringsliv og politikk, som ikke kunne akseptere at selskapet kunne reagere med kunnskap føre på enkelte kontroversielle teknologiske anvendelser.


 For noen måneder siden, dukket han i det spanske markedet sin prisbelønte arbeid: Havet rundt oss, produkt av hans vitenskapelige arbeid, som tar en spennende reise gjennom innsiden av sjøen, avslører sin kunnskap og minner mange som utforskes foran henne, med sitater fra forfattere, reisende og forskere som Charles Darwin, Edgar Allan Poe og Joseph Conrad. Havet rundt oss er en bønn om bevaring, nesten et halvt århundre før den sosiale bevisstheten for miljøvern og plante- og dyrearter på planeten vår ble utbredt.

(0)
(0)
Tags
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha